itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: OTP dokumente predao mađarskim institucijama

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

OTP banka predala je nadležnim mađarskim institucijama dokumente koji se tiču Podravke, a kada se ispune svi potrebni uvjeti, ti papiri bit će proslijeđeni i koprivničkoj kompaniji.

Do toga je došlo nakon što je državni odvjetnik Mladen Bajić zatražio od svog mađarskog kolege Tamasa Kovacsa da pomogne u istrazi o korupciji u Podravci, odnosno da potakne dostavu ugovora koji je OTP banka sklopila nakon što je od Merrill Lyncha preuzela zajam dan Fimi za dionice koprivničke kompanije.

Kako su poručili iz OTP-a, banka kao neovisna bankarska grupacija u srednjoj i istočnoj Europi primjenjuje konzervativna pravila upravljanja koja su u skladu s međunarodnim standardima, a i strogo poštuje zakonske odredbe koje se odnose na povjerljivost poslovnih i bankarskih podataka i to u interesu svih poslovnih partnera.

Iz OTP-a nadalje ističu da su uspostavili odnose s novom Upravom Podravke, ali kako nisu ispunjeni svi uvjeti, tako nije još uvijek predana zatražena dokumentacija.

Naposljetku, mađarska banka odbacuje sve navode i izjave hrvatskih medija kojima se propituje ozbiljno i ispravno poslovanje banke, jer je cijelo vrijeme na prismotri nadležnih regulatornih agencija.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Milijarde
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju zabrane poslovanja

Link

0 comments: