itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Za cigare više od 110 tisuća kuna

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Uprava Croatia osiguranja na čelu s Hrvojem Vojkovićem tijekom 2008. godine te tijekom deset mjeseci 2009. godine potrošila je na cigarete i cigare nešto više od 110 tisuća kuna, tvrde izvori Novog lista. Spomenuti iznos uplaćen je zagrebačkoj tvrtki Camelot, ekskluzivnom uvozniku cigareta, cigara i duhanskog pribora. U pojedinim mjesecima je toj tvrtci isplaćeno i po pet tisuća kuna za duhanske proizvode. U Croatia osiguranju tvrde da su navedeni proizvodi dio ukupnih troškova reprezentacije Croatia osiguranja.

No, skupocjene cigare se toliko dobro uklapaju u životni stil Hrvoja Vojkovića da su ih svi odmah povezali upravo s njim. Mnogi se još sjećaju njegovog računa od 4669,25 kuna iz pariškog Buddha bara nastalog u subotu, 3. lipnja 2006. godine. Nema sumnje da je Vojković oduvijek njegovao stil kojeg se ne bi posramio ni jedan od utjecajnijih američki menadžer neke privatne kompanije. Jedini je problem što Vojković svoj stil, čini se, ponekad njeguje na račun državne kompanije.

Nema njega prije 11 sati u uredu. Svaki put kad ga nazovem tajnice mi kažuda još nije stigao - rekao nam jedan od poznanika Hrvoja Vojkovića. Nekadašnji “mladi lav HSLS-a” bio je na vrlo važnim funkcijama u državi: vodio je Ministarstvo gospodarstva, bio na čelu Fonda za privatizaciju, a sada iščekuje smjenu s mjesta šefa Croatia osiguranja.

Cigare su samo detalj u njegovu savršeno izgrađenom imidžu. Putovanja u egzotične krajeve s kojih je Vojković medijima dostavljao fotografije, penjanje na Himalaji, poziranje fotoreporterima s novom mladom djevojkom na jedrilici poput nekog hollywoodskoga glumca, prijatelj iz hip-hop svijeta čiji je koncert Snoop Doga tvrtka kojoj je Vojković na čelu marketinški sponzorirala, gradnja vikendice s bazenom te planovi za vile na Hvaru... Sve to uklapa se u imidž Vojkovića čija je politička karijera nedavno naprasno prekinuta.

Nema sumnje da je Vojković oduvijek njegovao stil kojeg se ne bi posramio ni jedan od utjecajnijih američkih menadžera neke privatne kompanije. Jedini je problem što Vojković svoj stil, čini se, ponekad njeguje na račun državne kompanije.

Status: Samopromidžba
Lokacija: Zagreb
Opseg: Na račun građana
Podobnost: HSLS
Pravomoćnost: Zaključeno

Link
Link| 

0 comments: