itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Nobilo: Ne shvačam kontrolu nad marmeladom

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Odvjetnik Ante Nobilo: http://www.youtube.com/watch?v=PUhp3s3hw40 (Minuta 2:00).

"Zašto jedna politička stranka, zašto država mora imati kontrolu nad tvornicom marmelade. Ako država ima kontrolu nad tvornicom oružja, ja bih to čak i shvatio. To može biti na neki način strateški državni interes. Ako ima kontrolu nad željeznicom, lukama to su strateški interesi. Ili INA-om. Ali kontrolu nad tvornicom marmelade, ja to jednostavno ne shvačam".

Odvetnik Nobilo, čini se, želi se baviti poslovima u domeni Ministarstva obrane i Vlade RH, ali pritom pokazuje raspon strateškog promišljanja koji priliči polu-obrazovanom srednjoškolcu sa dva mjeseca civilne sluzbe u Hrvatskoj vojsci. Odvjetnik Nobilo očito nikada nije čuo za sintagmu - hrana je oružje, ili pak ne vidi kako druge demokracije (pa i one manje demokratske države) tretiraju pristup hrani kao stratešku aktivnost. Naravno iz njegove zlatom optočene uredske perspektive prehrana se zamišlja preventsveno kao problem odabira ugostiteljskog objekta dovoljno visoke ekskluzivnosti. Ili možda, što je vjerojatnije, odvjetnik Nobilo pokušava svođenjem Podravke na razinu tvornice marmelade pojednostaviti neki od svojih sadašnjih ili budućih angažmana. Nismo sigurni, no ono u što smo sigurni, su njegova potpuna strateška inkompetencija i moralna impotencija. Možda je napokon došlo vrijeme da se istraži ne samo tko su veliki igrači iza zavjese mutnih poslova, već i tko su njihova domaća potrčkala. To bi za Hrvatsku državu svakako bio strateški potez.

Status: Istraga u tijeku
Lokacija: Koprivnica
Opseg: Milijarde
Podobnost: Pseudo-intelektualna elita
Pravomoćnost: Zaključeno

Link| 

0 comments: