itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Udario me šipkom po leđima

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Čovjek je ušao u kafić, krenuo ravno prema meni i rekao: Pazi što pričaš i o kome pričaš i neka se to više ne ponovi. Udario me šipkom po leđima i otišao – priča mlada zadarska poduzetnica Hana Medin dok u bolnici čeka rendgenske slike i nalaze urina kako bi otišla u policiju i dala izjavu.

Čovjek koji ju je oko 17 sati u subotu napao u kafiću benzinske postaje «Europoetrola» u Murvici gdje ona ima farmu glista odnosno proizvodnju humusa, do kafića je došao na skuteru i na glavi je imao kacigu.

Mogao bi biti bilo tko od onih na koje je, kaže, upozorila u tekstu objavljenom u «Jutarnjem listu» u kojemu se požalila na lokalne vlasti, cjelokupni sustav i susjede koji je pokušavaju bojkotirati pri dobivanju dozvole za rad.

Možda netko želi biti siguran da ću iseliti iz Murvice. Da, selim proizvodnju humusa na farmu u Briševu gdje imam sve dozvole za rad – govori Hana Medin koja crvene kalifornijske gujavice primjenjuje i u prehrani te se u lipnju sprema takvu kuhinju predstaviti u Bangkoku i u Kini.

U strahu sam! Ako su spremni nekoga napasti usred bijela dana na javnom mjestu i zaprijetiti, ne znam što bih mogla dalje očekivati. Prijetnje, samo verbalne, primala sam i do sada i sve ih prijavila policiji, a prije desetak dana pismom sam sa svime upoznala mnoge u državi, od ministarstava do premijerke. Ako se trudiš, radiš naporno i zapošljavaš ljude bilo bi u redu da dobiješ podršku. Meni država nije pomogla ni na koji način, a ja primam prijetnje, sada i batine – govori.

O svemu ovome u PU zadarskoj su nam rekli da su zaprimili dojavu da je jedna ženska osoba zatražila liječničku pomoć.

Od prvog dana otkako sam stupila nogom u Briševo iz Zagreba podnosim maltretiranje, degradiranje, ponižavanje i prijetnje lokalnog stanovništva. Policija je na intervenciji bila toliko puta da već prepoznaju broj tvrtke. Tri susjeda su podnijela u tri godine više od 80 žalbi lokalnim i županijskim ustanovama.

Više puta primala sam prijetnje i SMS-ove osvetničkog i zastrašujućeg teksta, na što je upozoravana policija. Uz to sam podnijela i jedno dočekivanje u mraku pred zgradom i fizički napad, nadalje vješanje po ogradi, pogrdne nazive i uzvike, praćenje, psihičko maltretiranje i skidanje odjeće, lažne dojave o provali te potom potjeru autima.

Lokalni načelnik Briševa, gospodin Davor Lončar, otvoreno mi je rekao da ne želi i neće ići protiv svojih ‘birača’ u odluci da tu ne ide proizvodnja, iako se članak koji na to sugerira vrlo rastezljivo može tumačiti.

Status: Genetički poremećaj
Lokacija: Zadar
Opseg: Nesposobnost uprave
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 
Link| 

0 comments: