itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Steže se obruč oko Sanadera

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec, bivši čelni čovjek HEP-a Ivan Mravak te predsjednik Uprave šibenskog TLM-a Ivan Koštan osumnjičeni su za organiziranje u grupu za počinjenje kaznenog djela te za zloporabu položaja i ovlasti. Njih trojica, kako se navodi u istražnom nalogu Uskoka, preprodajom struje od 2007. godine državu i HEP oštetili su za 600 milijuna kuna.

Čini se kako bi ova istraga do kraja na zub mogla uzeti i bivšeg premijera Ivu Sanadera, o čijem se potencijalnom kaznenom progonu već mjesecima priča. Naime, teško je vjerovati da je posao u ime Vlade obavljao sam Polančec, to prije što se, primjerice, u više navrata spominjalo kako je jedan od glavnih operativaca kod privatizacije TLM-a, koja ne bi bila uspješna bez ugovora HEP-TLM i TLM-Aluminij, bio ministar financija Ivan Šuker.
- Ako sam ja kriv, kriv je i uži kabinet Vlade i HDZ - poručio je iz zatvora Polančec posredovanjem svog odvjetnika Ante Nobila.
Ivan Mravak uhićen je jučer ujutro, a odmah mu je pretražen stan i vozilo. Nakon toga policija je otišla i do HEP-a, gdje su dodatno pretraživali dokumentaciju.

Status: Ukradeno
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Milijunski
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: xxx

Link| 

0 comments: