itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Otkriveni sumnjivi računi za skupocjene satove

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Nakon izvještaja koji je objavio PwC u Hypo Leasing Holdingu objašnjenja za konzultantske honorare teško se nalaze. Naime, prema pisnju Večernjeg lista, radi se o računima iz 2006. godine za dva skupocjena sata u vrijednosti od 50.000 i 150.000 eura, proizvedena u Koruškoj. Za ovaj skuplji sat od 150.000 eura stoji da je račun fakturiran na Hypo Alpe Adria International te da ga je 2008. godine odobrio šef banke. PwC sumnja da se radi o fiktivnom računu u korist neimenovane osobe, a u vezi s povoljnim krajem sudske parnice u Hrvatskoj u kojoj se Hypo suočio s izvjesnom austrijskom tvrtkom.

Podsjetimo, 2007. godine Hypo Leasing Holding je platio 762.000 eura koje su na kraju završile u tvrtkama u Lihtenštajnu, odnosno u Wyomingu u SAD-u, a prema pisanju Der Standarda, “postoji sumnja da je riječ o fiktivnim računima u korist bivšeg hrvatskog ministra vanjskih poslova te jednog klijenta Hypa”.

Čelni čovjek CSI-Hypa Wolfgang Peschorn prije nekoliko dana za ORF je komentirao situaciju u banci te kazao kako je "HYPO Alpe-Adria banka svojedobno upala u šake kriminalne mreže koja je banku opelješila za više od 100 milijuna eura".

"Broj do sada optuženih bitno je veći od broja optužnica jer mnoge od njih sadrže imena više optuženika", kazao je Peschorn. On tvrdi da se broj optužnica popeo preko brojke 50 i da se među njima nalazi i ime jednog hrvatskog ministra vanjskih poslova.

==

"Što su dobili oni kaj su dozvoliti dvostruko veći hypo centar na slavonskoj aveniji neg' kaj je bila građevinska dozvola- gotovo se proširil do križanja?"

"Skupocjeni satovi, hmmm... čekaj, tko je ono od političara nosio skupocjene satove... eto prave glavolomke za Bajića... Bajić je korumpirani kreten, zbog kojeg još nitko nije kažnjavan, iako je cijela Hrvatska skroz opljačkana."

"Ma ne bi Žužul nikad, znam ga ja. Ljudina je to. Kakav vajoming? To je buraz od Yao Minga? Nema veze Žužul s amerikom. A one poveznice s Bechtelom su čista podrivanja jer je čovek mislil da je to novi kablovsko-telefonsko-internetski operater, pa im se javil na akcijsku cijenu."

Status: Banana republika
Lokacija: Austrija
Opseg: Ukradeno
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link|

0 comments: