itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Darko Beuk uhićen zbog Fimi-medije

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Kako neslužbeno doznaje Index iz policijskih izvora, uhićen je bivši direktor, a danas član Uprave Hrvatskih šuma Darko Beuk. Iz policijskog priopćenja je jasno da je Beuk uhićen zbog umiješanosti u aferu oko Fimi-medije.

MUP je tijekom poslijepodneva priopćio kako je priveden 53-godišnji muškarac koji se sumnjiči da je kao predsjednik uprave državnog poduzeća na poticaj 54-godišnje vlasnice marketinške tvrtke i 43-godišnje zaposlenice marketinške tvrtke počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti prilikom čega je stekao znatnu imovinsku korist. Beuk, član županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije, početkom godine ispitan je zbog slučaja Fimi-medije, zbog čega je sada priveden.

Darko Vuletić, koji je Beuka zamijenio na mjestu predsjednika Uprave Hrvatskih šuma, potvrdio je kratko da je Beuk uhićen te da je policija pretražila njegov ured. Beuk je oko 16 sati priveden u Uskok na daljnje ispitivanje.

Uskok i Državno odvjetništvo istražuju Hrvatske šume od studenoga prošle godine, a na njihovoj je meti poslovanje tvrtke tijekom 2005. i 2006. godine dok je ravnatelj Hrvatskih šuma bio HDZ-ovac Beuk.

Iako još ništa nije službeno potvrđeno, istražitelje navodno zanimaju i ugovori s kupcima drvnog asortimana te nezakonitosti u javnoj nabavi. Kako se pisalo krajem 2009. godine, dug dvadesetak tvrtki i kupaca prema Hrvatskim šumama popeo se na visokih 550 milijuna kuna, a Hrvatske šume dopuštale su da "povlašteni" svoje dugove počinju otplaćivati tek za šest i više mjeseci. Povlaštene su najčešće bile tvrtke koje su bile donatori političkih kampanja te u vlasništvu saborskih zastupnika, ali i bivših ministara.

Status: Ukradeno
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Organizirani kriminal
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: