itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Falkensteiner

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Austrijska hotelska grupacija Falkensteiner Michaeler Tourism Group odlučila je hrvatskim kupcima ponuditi 200-godišnji najam svojih Senia apartmana u novosagrađenom naselju Punta Skala u okolici Zadra.

Tzv. najam smišljen je kako bi se doskočilo zabrani prodaje i nemogućnost uknjižbe apartmana u turističkim zonama, politici za koju se Austrijanci nadaju da će se promijeniti kad Hrvatska jednom uđe u Europsku uniju. Da je zapravo riječ o prodaji, vidi se i iz činjenice da se "najam" ne plaća kroz 200 godina nego odmah. Dosad je samo jedan apartman kupio hrvatski državljanin, a ostali su prodani novim vlasnicima iz Austrije, Italije, Slovenije, Češke, Rusije i Poljske.

Za partnera u prodaji na hrvatskom tržištu odabrana je zagrebačka agencija za nekretnine Kastel, čiji je direktor Dubravko Ranilović.

Status: Banana republika
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Organizirani kriminal
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju zabrane poslovanja

Link| 

0 comments: