itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Mafija u nogometu

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Prije puta u Sjedinjene Države, predsjednik Ivo Josipović primio je u petak u svom uredu na Pantovčaku Igora Štimca, budućeg kandidata za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. Nije predsjednik to krio, a razgovor sa Štimcem drži kao nešto sasvim uobičajeno.
– U moj ured dolaze deseci građana i ja ih primam. Igor Štimac je nazvao, želio je da se nađemo i ja sam ga primio. Razgovarali smo o stanju u nogometu, spomenuo je da se namjerava kandidirati za predsjednika HNS-a, ali nije tražio moju potporu jer obojica znamo da to ne bi imalo smisla – izjavio je jučer predsjednik Ivo Josipović.

Josipović je spreman ponovo primiti i predstavnike HNS-a

– Nedavno su bili kod mene, ali navedu li razloge da ih ponovo primim, nema problema – odgovorio je Josipović na najavu Zorislava Srebrića, glavnog tajnika HNS-a, da će odmah zatražiti da ih predsjednik države primi kako bi razjasnili njegove američke izjave o "malo mafije u nogometu".
– Nisam dao nikakav intervju, radilo se o usputnom razgovoru koji je netko sa strane neovlašteno snimio i pustio, da bi se onda sve to prenapuhalo i nagađalo jesam li mislio na Poljud ili na HNS. Nema to nikakve veze, radilo se o usputnom ćaskanju – objasnio je Josipović ostajući pri svom stavu da se problemi u nogometu trebaju riješiti, i to od namještanja utakmica, neplaćanja poreza, pa do nasilja na stadionima.
U svjetlu te Josipovićeve izjave sasvim se logičnim čini informacija koju smo dobili, da je USKOK intenzivirao istragu o namještanju utakmica. Vlatko Marković na čelu Hrvatskoga nogometnog saveza broji teške dane, a sudeći prema svemu, čekaju ga još teži.

Status: Banana republika
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Nesposobnost uprave
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link| 

0 comments: