itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Uhićen Mladen Barišić

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Jutros je u svom stanu uhićen Mladen Barišić, bivši glavni blagajnik HDZ-a i šef Carine te bliski suradnik i prijatelj bivšeg premijera Ive Sanadera. Uhićenje je potvrdio glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec te dodao da je priveden zbog slučaja Fimi-Media.

Nakon uhićenja policija je pretražila njegov dom u Bužanovoj ulici i ured u Carinskoj upravi u Humboldtovoj ulici.

Podsjetimo, upravo je državnim tvrtkama Mladen Barišić, u društvu Ive Sanadera, na zatvorenom sastanku u Vladi sugerirao da poslove naručuju od Fimi-Medije Nevenke Jurak, koja je uhićena u kolovozu.

Barišić je rodom iz sela Rupe u blizini Drniša. Gimnaziju je završio u Šibeniku te zatim otišao u Zagreb.

Od sredine 80-ih godina radio je kao carinik na mjestu stručnog suradnika za pravne poslove te carinski inspektor, a nakon 1992. postaje upravitelj Carinarnice Zagreb.

Barišić je poznat po luksuznom životnom stilu. Kao i bivši premijer, i on ima zavidnu kolekciju satova vrijednih oko 200.000 eura. Svakodnevno je pohodio jedan od najskupljih zagrebačkih restorana Baltazar, a obožava i ručno rađena odijela koja u prosjeku stoje 35.000 kuna.

Status: Ukradeno
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Milijunski
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: