itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Ribića razbjesnila Svjetska banka

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Ono što zaprepašćuje je, navodi se dalje, je trenutak u kojem to čini. "Time", kako stoji u priopćenju, "Svjetska banka pokušava utjecati na unutarnja pitanja hrvatskog društva ex ante, a ne kao što je to do sada bio slučaj ex post, kao analitičar ekonomskih zbivanja, što je poželjno i prihvatljivo čak i kada ta zbivanja promatra iz uskog neoliberalnog koncepta."

MHS smatra da "ovakvom intervencijom Svjetska banka pokazuje otvorenu aspiraciju da vrši pritisak na politiku i njene odluke u jednoj nezavisnoj državi".

Ono što posebno iznenađuje jest, ističe se u priopćenju sindikata, "prikrivena sugestija o visokoj javnoj potrošnji RH". "To ne odgovara stvarnosti, budući da je hrvatska javna potrošnja među nižima u usporedbi s drugim europskim zemljama, a osim toga povećanjem javne potrošnje mnoge zemlje pronalaze način izlaska iz krize", navodi se, među ostalim, priopćenju MHS-a.

Status: Sukob interesa
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Nesposobnost uprave
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: Zaključeno

Link| 

0 comments: