itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Svi kradu

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Profesori: Svi kradu, a mi bismo trebali učiti djecu da prepisivati nije pošteno!?

Iako bi prema novom pravilniku o ocjenjivanju, koji bi uskoro trebao stupiti na snagu, sankcija za učenike koji na testu prepisuju ili se 'švercaju' mogla biti čak i izbacivanje iz škole, osječki prosvjetni radnici smatraju kako na tako radikalne mjere nitko nije spreman, niti će ih tako skoro provoditi.
- Vrijednosti u društvu potpuno su uništene i danas je jako teško djetetu objasniti zašto bi bilo pošteno kad oko sebe ne vidi da takvi uspijevaju. Škole jesu odgojne ustanove i mi smo ti koji bi trebali početi preodgajati djecu da počnu cijeniti vrijednosti svog rada. To je novo područje u kojem se opet od prosvjetara očekuje da budu stup društva, iako nas, kada mi nešto tražimo, nitko u državi “ne tepe”.

Profesori i nastavnici smatraju da bi kod ovakvih sankcija zapravo najviše problema imali s roditeljima. “Ne treba dopustiti 'švercanje', iako su učenici spremni na sve načine varati na ispitima. No mi to sankcioniramo negativnim ocjenama ili usmenim ispitivanjem. Ovakve bi mjere u našem društvu izazvale pravi revolt”, uvjerena je prof. Blaženka Budimčić, profesorica hrvatskog jezika u Ekonomskoj školi.

Status: Banana republika
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Nesposobnost uprave
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: Zaključeno

Link| 

0 comments: