itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Želi utjecati na pravosuđe

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Predsjednik Ivo Josipović odgovorio je na komentar premijerke Jadranke Kosor koja je kazala da nije bila greška što se sastala s Polančecom, jer je on bio HDZ-ovac i bivši član Vlade, ali je i prigovorila da se predsjednik Josipović sastao s osobom koja je osuđena pravomoćno da je pokrala državni proračun.
Predsjednik Josipović je kazao u New Yorku da ne zna na koga je premijerka mislila kada je rekla da se susretao s osobom koja je potkradala državni proraèun. "Bilo bi dobro da kaže kako se ne bih ponovno sastao s tom osobom", kazao je Josipović.

"No, premijerka Kosor mora znati da ipak postoji razlika, jer se visoki dužnosnici ne smiju sastajati s osobama protiv kojih se vodi kazneni postupak jer to može izazvati dojam da se želi utjecati na pravosuđe. To posebno vrijedi u situacijama kada su dužnosnik i osumnjičenik dulje vrijeme radili zajedno", podučio je Josipović premijerku Kosor.

Status: Ukradeno
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Milijunski
Podobnost: HDZ/SDP
Pravomoćnost: Moćno pravo

Link| 

0 comments: