itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Bijeda pravosuđa

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Podsjetimo, kalvarija Karmele Stivi počela je 1997. godine, kada ju je unuka Ksenija Drnasin, koja je prvi put u životu pokucala na vrata svoje bake u Rogoznici, tobože zabrinuta za njezino zdravlje i starost, nagovorila da joj daruje stan.

Karmela, premda ju, inače, život nije mazio, povjerovala je unuci. - Mislila sam kako činim dobro djelo. Ni u snu nisam pomislila da bi mogla prodati stan dok sam živa i izbaciti me van - kaže ogorčena starica. Kako poslije darovnog ugovora sljedećih pet godina unuka Ksenija nije prešla bakin prag u Rogoznici, Karmela je odlučila i uspjela darovnicu proglasiti ništavnom.

Nažalost, unuka je, u međuvremenu, na brzinu prodala stan Anti Dujmoviću koji je, eto, izgubio strpljenje, jer baka, unatoč poznim godinama, ne umire, pa je zatražio deložaciju. Pri jučerašnjem pokušaju deložacije, kojoj je bilo nazočno više medijskih kuća iz Hrvatske, nitko od službenih osoba nije bio raspoložen za razgovor.

Bivša sutkinja Suzana Malenica bez komentara
Jednim od ozbiljnih sukrivaca za situaciju u kojoj se našla Karmela Stivi, i Karmela i njezin odvjetnik Josip Jukica, te i njezin dobrovoljni skrbnik susjed Mario Loina, smatraju bivšu sutkinju, danas odvjetnicu Suzanu Malenicu. Njoj se stavlja na dušu da tijekom sudskog postupka na utvrđivanju valjanosti darovnice, na opetovane zahtjeve odvjetnika nije željela staviti zabranu prodaje stana, što je unuka Ksenija zloupotrijebila.
− Ja vam to uopće ne bih komentirala. Uputila bih vas na glasnogovornika Općinskog suda u Šibeniku − bila je kratka odvjetnica Malenica.

Odvjetnik Josip Jukica: Tražimo uspostavu prijašnjeg stanja
Činimo sve što možemo. Još je u tijeku sudski spor u kojem sam zatražio da se uspostavi prijašnje stanje, a to znači da se Karmela uknjiži na stan − kaže odvjetnik Josip Jukica. U najboljem slučaju sud može natjerati unuku Kseniju da starici, zbog prijevare, isplati tržišnu vrijednost stana koji joj je oduzet.

Doista mislim da je “Slobodna” napravila pravu stvar objavom ljudske drame jer da o ovome niste pisali, ova bi gospođa, stara i nemoćna, danas zasigurno bila na ulici – uvjerena je HNS-ova zastupnica (Vesna Pusić), kojoj cijeli slučaj oko Karmele Stivi, uknjižbe i prodaje njezina stana, miriši na “prijevaru i namještaljku”.
– Strahujem da nije samo unuka, nego više njih dobro znalo što ovdje radi i kako će preveslati staricu. Nitko me ne može uvjeriti da Sud samo tako izdaje nalog za deložaciju, a da mu pritom nije relevantna činjenica da osoba koja se deložira ima 98 godina?!

Status: Vjerojatna korupcija
Lokacija: Šibenik
Opseg: Moćno pravo
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: