itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Ivica Kirin dao Fimi-Mediji 26 milijuna kuna

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Bivši ministar policije Ivica Kirin pod istragom je Uskoka zbog sumnje da je, dok je vodio MUP, Fimi mediji dao 26 milijuna kuna. Kako smo doznali iz izvora bliskih istrazi, propituje se poslovanje MUP-a sa Fimi-Mediom, u kojem se u nekoliko godina obrnulo 26 milijuna kuna uglavnom kroz razne medijske kampanje Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama. Najviše tih poslova ostvareno je u vrijeme Kirinova mandata koji je ministar postao 12. srpnja 2005.

Prema dosadašnjim materijalima prikupljenima u istrazi bivši ministar policije i aktualni virovitički gradonačelnik, Ivica Kirin najizgledniji je kandidat da uz Mladena Barišića, zasad bude najviši državni dužnosnik povezan s aferom “Fimi-media”.

Jučer smo pokušali kontaktirati i Ivicu Kirina, ali nismo ga uspjeli dobiti.

Upravo je dokumentacija koju je pribavila policija i USKOK, te predočila osumnjičenicima bila “kvaka 22” zbog koje su neki poput Darka Beuka i Ivana Mravka promijenili ploču i odlučili reći sve što znaju o tome.

Kako smo neslužbeno doznali jedan od onih koji je utopio Barišića je i Josip Protega, bivši direktor Hrvatske poštanske banke. Svi ti iskazi osim što su stegnuli obruč oko Barišića sada vode i do Ive Sanadera, bivšeg premijera i šefa HDZ-a.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Milijunski
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: