itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Kako su se skućili Barišić i njegov zet Ante?

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Dokumenti u gruntovnici ne potvrđuju tvrdnju Barišićeva zeta Ante Despota da 2 milijuna kuna koje je kod njega pronašla policija potječu od prodaje stana, ali potvrđuju pisanje Novog Lista da je HEP platio Despotu 40 posto luksuznog stana u Bužanovoj 4.

Ante Despot, zet privedenog bivšeg šefa Carine Mladena Barišića, izjavio je da novac pronađen u njegovu sefu nije Barišićev: “Prije nekoliko dana prodao sam stan u Bužanovoj... Kupac mi je kao kaparu dao 175 tisuća eura. Još 120 tisuća eura mi duguje.”

Ali, ugovor o kojem govori nije predao gruntovnici, što je uobičajena procedura kod kupoprodaje nekretnine. Ako je ipak točno da je Despot prodao stan za 295 tisuća eura, to bi značilo da je na njemu zaradio oko 148 tisuća eura, a da je HEP oštećen. Dokumenti kojima Jutarnji list raspolaže pokazuju, naime, da je HEP 2005. u Bužanovoj 4 kupio stan od 108 četvornih metara za 246.358,56 eura, a onda ga je 2007. prodao Anti Despotu, ali ne po kupljenoj ili većoj cijeni, nego sa 40 posto popusta - za samo 147 tisuća eura! HEP je time prekršio unutarnja pravila tvrtke da samac, što je u tom trenutku Despot bio, ima pravo na stan veličine 35 kvadrata. Popust od 40 posto HEP je opravdao time što je Despot ratni vojni invalid (od 2000.).

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Zagreb
Opseg: Milijunski
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: