itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Sanaderova poruka HDZ-u

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Ivo Sanader tri je sata bez pauze odgovarao na pitanja članova Istražnog povjerenstva o privatizaciji Ine. U danas pretijesnoj dvorani Ivana Mažuranića u Hrvatskom saboru tijekom svjedočenja koje se čekalo danima i o čijem se sadržaju isto toliko nagađalo, Sanader je potvrdio ono što je pred Istražnim povjerenstvom govorio i Damir Polančec - Vlada, Predsjedništvo HDZ-a, kao i aktualna premijerka Jadranka Kosor bili su upućeni u izmjenu dioničkog ugovora između Ine i MOL-a.

Time je opovrgnuo Kosoričine tvrdnje da nije bila upućena u pregovore s MOL-om. "Svi su sve znali, pa nije Vlada dječji vrtić", u nekoliko navrata je ponovio Sanader. Kako je objasnio, Kosoricu je u pregovore uključio u završnoj fazi kako bi se došlo do "završnog stava". "U mojoj Vladi, u obje vlade, Kosor je bila moja prva zamjenica. I svi ključni ljudi, ne samo ona, sudjelovali su u konzultacijama o ključnim političkim odlukama. To je najnormalnije i ne vidim u tome ništa čudno", objasnio je Sanader. Kosor je, kao predsjednica Braniteljskog fonda, donijela, kazao je, i odluku da se proda sedam posto dionica iz Fonda branitelja u javnoj ponudi čim se MOL domogao većinskog udjela u vlasništvu nad Inom te si otvorio vrata za izmjene dioničkog ugovora.

"Je li Šuker onda govorio istinu?", pitao ga je Maras. "Ne znam, ja sam rekao kako je bilo", ustvrdio je Sanader. Posebno indikativan bio je Sanaderov odgovor na Marasovo pitanje čini li mu se da bivši stranački kolege svu krivnju pokušavaju svaliti na njega i Polančeca. "Tko drugom jamu kopa, sam u nju padne", poslužio se Sanader narodnom poslovicom i tako uputio sasvim jasnu prijetnju Jadranki Kosor i njenim najbližim suradnicima.

Glavnog krivca za to što je MOL dobio veća upravljačka prava nad Inom, Sanader je pronašao u prvom ugovoru o privatizaciji iz 2003. koji je potpisala Račanova vlada. "Ništa Vlada ne bi trebala učiniti da vi niste prodali 25 posto. Sva ova vaša pitanja bi bila irelevantna da nije bilo ugovora iz 2003. koji je vaša stranka potpisala s MOL-om. I sve ovo o čemu vi govorite proizlazi iz ovog ugovora", odgovorio je Sanader HNS-ovom Zlatku Koračeviću. Sanader tvrdi kako je i onda, a i sada, bio mišljenja da se Ina uopće ne treba prodavati, već da je upravo ona u poziciji da kupuje kompanije iz regije i time osigura sebi vodeću poziciju.

Za Hrvatsku je odličan potez taj što je plinski biznis izdvojen iz ovog procesa, drži Sanader. Okidač za tu odluku je, tvrdi, bila plinska kriza koja je dvije godine zaredom dovodila srednju i istočnu Europu u situaciju da ovisi o posljedicama svađa između Rusije i Ukrajine. "Odlično je što je Plinacro kupio skladište Okoli i bilo je logično da se ide na to, a plinska kriza bila je okidač za izdvajanje", ustvrdio je.

==

Ma svi sve znaju u Hrvatskoj i tu se nema što sakrivati isto tako i vrh SDP-a zna za sve korupcije u Zagrebačkom holdingu. Gdje je otvaranje istrage o Bandiću? Za kolike je zamračene milijune tek on odgovoran? SDP gubi moment u ovo utrci, premda je večina ovog kriminala vezana uz HDZ stječe se dojam da će se stranka obračunati sa kriminalcima u vlastitim redovima. Što SDP i istražna tijela još uvijek čekaju za čišćenje vlastitih kriminalca to nije nikome jasno.

=

baš ništa se neće dogoditi.. svi su oni članovi jedne te iste zločinačke organizacije zajedno sa SDP-om i svim ostalim strankama, saborskim zastupnicima, poduzetnicima poput Todorića, Kutlea, državnim odvjetništvom, poreznom upravom, državnom revizijom..

i svi potpuno oprvadano drže ljude za budala a što ovi i jesu, pa će opet popušiti jedan mali dječji igrokaz za kretene..

=

to bi ja po kratkom potupku. njega na robiju, a imovinu njegovu i od šire familije zaplijenio.

=

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Milijarde
Podobnost: HDZ/SDP
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: