itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: USKOK - Brisali ulice i parkove

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Potezom pera, pod izgovorom da se unose tehničke ispravke Greta Augustinović-Pavičić, bivša tajnica Gradske skupštine mijenjala je urbanističke planove.

Mimo zakonske procedure, u pojedinim su gradskim naseljima - Rudešu, Vrbiku, Središću, u Gračanima, Laništu dodavane zgrade, etaže, nestajale su ulice ili zelene površine i pretvarale se u građevinska zemljišta. O svemu sada već mjesecima istragu vodi USKOK jer je predmet već dobio i urudžbeni broj, a i od povjerenstva Gradskog poglavarstva još 22. rujna zatražena je sva dokumentacija o ispravcima u Službenom glasniku.

Policija vodi 15 kriminalističkih istraga koje se odnose na zloporabe u zagrebačkom Gradskom poglavarstvu, doznali smo u ravnateljstvu policije. Neke od njih traju već mjesecima. Dostavljen je samo dio dokumentacije, a ona je toliko opsežna da bi po tu svu ‘papirologiju’ USKOK trebao poslati mali kamion. Najveća promjena napravljena je u Središću. Parcela između Muzeja suvremene umjetnosti i Bundeka površine 7500 četvornih metara iz društvene je promijenjena u mješovitu namjenu.

U Rudešu su nestale ceste i komunalna infrastruktura. Objašnjenje za to su navodno novonastale okolnosti, a nije objašnjeno koje su to okolnosti. U Resniku, Remetincu i na području bivše tvornice Munja površine izgradivosti parcela povećavane su sa 50 na 90 posto mimo odluka Skupštine.

U Vrbiku je tako potezom pera, bez prethodne javne rasprave investitoru, omogućeno gradnja dvije zgrade, umjesto samo jedne. Tu su odluku prethodno parafirali Davor Jelavić, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i izgradnju grada, Ivica Fanjek, tajnik Gradskog poglavarstva, Vidoje Bulum tajnik poglavarstva i Greta Augustinović-Pavičić. Osim njih, svoj potpis na dio tih isprava stavila je i Jadranka Veselić-Buvo iz Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada.

Potvrdu da ono što je Greta Augustinović-Pavičić unosila nisu bili ispravci zbog “tipfelera” ili krivog padeža već bitne promjene namjene prostora, koje nisu poštivale zakonsku proceduru, ali su išle naveliko na ruku investitorima, povjerenstvu Gradskog poglavarstva potvrdilo je svojim mišljenjem i Ministarstvo zaštite okoliša.

Kolika je korist koju su izvukli investitori tek treba ustanoviti. Sagrađeno je na desetke stanova mimo dozvola, na nekim zelenim površinama niknule su zgrade ili su na uštrb njih parkovi i prometnice smanjene ili nestale.

Blažević: To neću nikad potpisati! Bandić: Znate li koji su to milijuni?
Od 32 prijedloga za ispravke samo njih pet je udovoljavalo propisima

ZAGREB - Greta Augustinović-Pavičić, koja je smijenjena s mjesta tajnice i trenutno je na bolovanju, već je bila pozvana u USKOK kako bi objasnila zašto je i po čijem nalogu mijenjala prostorne planove.

Ono što je Augustinović-Pavičić izvršavala bespogovorno, Jadranka Blažević, bivša tajnica Sabora i nova tajnica odbila je učiniti.


Da je to bila ustaljena praksa za koju je znao gradonačelnik Milan Bandić i suradnici posvjedočio nam je i Tomislav Saucha, predsjednik povjerenstva koje istražuje “ispravke” kojima su mijenjali prostorni planovi.

- Arhitekt Željko Horvat, zamjenik pročelnika Davora Jelavića donio je 32 prijedloga za ispravke Jadranki Blažević i rekao je da ga šalje gradonačelnik i da to provede. Kad je dobila ta 32 prijedloga za ispravke gospođa Blažević tražila je očitovanje Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša.

Pred oko tridesetak svjedoka rekao povišenim tonom: - Što vi tajnice radite, vidim vam po licu da od toga neće biti ništa. Znate li koji milijuni eura leže tu na stolu - rekao je gradonačelnik Bandić.

==

Glavna mafijašica je Dropulička sa kumom Mičom, ostalo su samo mafijaški vojnici.

Tu se nema sta komentirati ! Godinama se to zna.

Isto su napravila i gospoda u Splitu s perivojem Kaliterna.

Cijela afera "Fina Medija" manja je u novcu od svake ove nelegalne ispravke glavnogradskog urbanističko plana.

Šta taj Bandić još radi vani!? Gdje je USKOK policija!? Pa taj ima više afera na glavi nego svi zajedno.

Sad će se saznati kako je Horvatinčić dobio dozvolu za Cvjetni trg.

Morao bi se USKOK pojacati da rjesi sve slucajeve.

Bandić je glava hobotnice.

Ne kažnjava se nego se mjesecima tapka u mjestu a kasnije završi u ladici ili košu za smeće.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Zagreb
Opseg: Milijarde
Podobnost: HDZ/SDP
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: