itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Kad će se Bajić pozabavit Kosoricom?

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s misijom upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Konačni rasplet prema kojem vodi istraga oko Fimi-medije jasan je već i vrapcima na grani - uhićenje Ive Sanadera. Ali ne treba se zavaravati da će privođenje Sanadera u Remetinec biti zasluga efikasne pravne države. Bivši premijer, nažalost, govori istinu kad se novinarima žali da njegovi bivši pobočnici Jadranka Kosor i Vladimir Šeks Marina Matulović-Dropulić (kao uostalom i kompletni vrh HDZ-a) protiv njega vode politički progon. Hoće li i kada će Sanader biti uhićen ovisi prije svega o HDZ-u i njihovim predizbornim potrebama. No, Sanader i dalje poručuje kako ga ničeg nije strah jer je njegova savjest čista, iako je vjerojatno i sam svjestan da će mu Uskok uskoro pokucati na vrata. Ukoliko prije toga ponovno ne pobjegne, naravno.

Ali kada će takozvana pravna država raščistiti s ostatkom HDZ-a? U izdanju Večernjeg lista od ponedjeljka mogla se pročitati informacija da su HDZ-ovci, u duhu dobre suradnje s DORH-om, Mladenu Bajiću predali 2 milijuna kuna i 300.000 eura koje im je Barišić ostavio u miraz nakon što je smijenjen sa svih stranačkih funkcija. To su, međutim, učinili tek nakon što su navedena sredstva nekoliko mjeseci provela u stranačkom sefu! Gdje ih je smjestio tada novoimenovani tajnik HDZ-a Branko Bačić.

Iz ovoga proizlazi da su HDZ-ovci barem od početka ove godine znali za postojanje crnih stranačkih fondova i da su to mjesecima tajili. Ivo Sanader, Mladen Barišić i Damir Polančec godinama su bili u samom vrhu Vlade i HDZ-a. No, njihovi najbliži suradnici (koji se danas predstavljaju kao perjanice antikorupcijske borbe) papagajski ponavljaju da ništa nisu znali o kriminalnim radnjama vlastite stranke. A borba protiv korupcije, kako često ističe Jadranka Kosor, neće biti gotova dok svi koji su odgovorni ne budu izvedeni pred lice pravde. "Nema nedodirljivih". Stoga, od Uskoka očekujemo da se nakon Ive Sanadera pozabavi i njegovom nekadašnjom zapisničarkom i svima ostalima koji, za razliku od dosad uhićivanih, i dalje sjede u Vladi ili Saboru. S obzirom na to da će ih Sanader, bez sumnje, prozvati kad dođe njegov red za ispitivanje u Gajevoj.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Zagreb
Opseg: Milijunski
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link|