itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Primorac je brzo sve priznao

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

U ranim poslijepodnevnim satima 31. prosinca prošle godine poznati hercegovački poduzetnik Marijan Primorac telefonski je pozvan na razgovor u Državno odvjetništvo u Zagrebu. Od tog neočekivanog telefonskog razgovora na Staru godinu za tajkuna s makarskom adresom, po kazivanju njegovih poznanika, ne prestaju iznenađenja: iz DORH-u su, naime, inzistirali da unatoč tomu što je do proslave dolaska Nove godine ostalo tek nekoliko sati smjesta dođe u Gajevu ulicu, gdje je sjedište USKOK-a.

Kada je pak posve zatečen iznenadnim pozivom Primorac stigao u DORH, nakon kraćeg uvodnog razgovora odveli su ga u sobu predviđenu za ispitivanja u kojoj je svaka njegova riječ zabilježena kamerom i sve što je rekao postalo je dokaz u postupku.

Suočen s dokazima koji su prikupljeni, Marijan Primorac nije imao kud: odmah je priznao da je doista on osobno 2004. platio oklopljeni BMW za Ivu Sanadera. U to vrijeme premijer je imao na raspolaganju službeni automobil u vlasništvu MUP-a, ali iz nekog razloga Sanader se, tvrde svjedoci, nije želio u njemu voziti.

Zbog toga je, na iznenađenje Primorca, zatražio da mu baš on kupi blindirani BMW sive boje. Taj automobil bio je isti kao onaj koji je četiri godine poslije kupio Robert Ježić.

Prema informacijama Jutarnjeg, nakon poklonjenog BMW-a Sanader je u nekoliko navrata tražio od Primorca da mu preda veće iznose novca u kunama i devizama! Tako je, navodno, upravo na Sanaderovo izravno traženje Primorac u nekoliko navrata dao tadašnjem premijeru nekoliko stotina tisuća kuna i više stotina tisuća eura. U ovome trenutku ne postoje dokazi da je Primorac od Sanadera na neki način “naplatio” činjenicu da mu je kupio BMW od gotovo 4 milijuna kuna i donio još oko 2,6 milijuna kuna u gotovini.

====

Nije li to tatica onog mulca šta je u makarskoj ubio one dvije cure na pješačkom? i za to dobio kaznu da se 2 puta sedmično telefonom javi iz švicarske sudkinji, i oni u DORH-u neznaju zašto mu je kupio BMW?

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: