itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Manager 2

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

USKOK je poslije istrage pred zagrebačkim Županijskim sudom podigao optužnicu u predmetu "Manager 2" protiv Zdravka Šestaka, bivšeg šefa uprave Podravke, Darka Korošeca, bivšeg šefa Podravkine nabave te Nevija Prloga, kooperanta koprivničke prehrambene tvrtke, poznatijeg kao kuma Damira Polančeca, bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva.

Optužen je uza Zdravka Šestaka i još šestoricu menadžera u predmetu "Manager" zbog malverzacija dionicama Podravke. Nevija Prloga USKOK tereti da je od siječnja 2006. do 30. listopada 2008. godine kao vlasnik obrta u Koprivnici, kako bi dobio što više poslova na natječajima koje je raspisivala Podravka, zatražio od Zdravka Šestaka, u to vrijeme člana Podravkine uprave, i Darka Korošeca, tada direktora u koprivničkoj kompaniji, da njegovu obrtu osiguraju sudjelovanje na pozivnim natječajima te dobivanje i ugovaranje poslova s Podravkom.

Zauzvrat im je, tvrdi tužiteljstvo, kao nagradu obećao da će njegov obrt financirati izvođenje građevinskih i drugih radova na nekretninama u njihovu privatnom vlasništvu, na što su Zdravko Šestak i Darko Korošec pristali. Time su, navodi USKOK, Neviju Prlogu dodijeljeni poslovi od šest milijuna kuna, a on je financirao radove na nekretninama bivših čelnika Podravke.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Koprivnica
Opseg: Milijunski
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: