itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Za čajnu kuhinju, darove i večere 820 tisuća kuna

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Nepotrebni savjetnici na koje je u samo pet mjeseci potrošeno 532.888 kuna, gotovo milijunski iznos potrošen na reprezentaciju, korištenje službenih automobila i mobitela mimo propisanih pravila, ugovaranje poslova bez postupaka javne nabave... Samo je dio liste nepravilnosti u poslovanja županije Sisačko-moslavačke kojoj je na čelu SDP-ova županica Marina Lovrić-Merzel, a koju je utvrdio Državni ured za reviziju.

Sisačko-moslavačka županija pod vodstvom županice iz SDP-a, stranke koja rado govori o nepravilnostima u HDZ-u, također je među onima kojima državni revizori nisu dali prolazu ocjenu odnosno dobila je uvjetno mišljenje.

Revizori su utvrdili da se sisačka županica ne drži niti pravila koja je sama propisala kada je primjerice riječ o pokrivanju troškova službenih mobitela. Javnost vjerojatno nikada neće saznati koga je to županija sve častila i kupovala poklone jer uz neke račune za reprezenaciju uopće nije navedeno radi koga su potrošeni.

Status: Na račun građana
Lokacija: Sisak
Opseg: Milijunski
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju izbora

Link| 

0 comments: