itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Krasić zaposlen u Zagrebačkom velesajmu

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Sin Šime Krasić zaposlen u Zagrebačkom velesajmu, ali - ne dolazi na posao?

Na sastanku Zbora radnika koji je na Zagrebačkom velesajmu održan koncem prošlog mjeseca, zaposlenici Velesajma su pred članovima Uprave Holdinga Branimirom Delićem i Alenkom Košiša Čičin Šain ustvrdili da i njihova tvrtka ima svoj »slučaj Buljubašić«, odnosno da zaposlenik Velesajma Robert Krasić, sin donedavne glavne državne revizorice Šime Krasić, češće na posao ne dolazi nego što dolazi.

Tragom ove priče, naš list kontaktirao je s nekolicinom radnika Zagrebačkog velesajma, kao i sa samim Robertom Krasićem. Radnici su ustvrdili da Krasić na posao dolazi svake prijestupne godine, s tim da su, tvrde, njegovi dolasci učestali nakon održavanja Radničkog zbora na kojem je spomenut.

Naši sugovornici iz Velesajma tvrde da optužbu nije moguće dokazati jer je Krasić, ističu, među onima koji nisu dužni provlačiti evidencijsku karticu kad dolaze na posao. Tvrde da ga u 2010. godini na poslu nije bilo od 1. lipnja do prvog dana održavanja jesenskog velesajma. Kad smo ovu tvrdnju prenijeli sinu bivše Glavne državne revizorice, on je odgovorio da je riječ o neistinama.

Ova priča ostala bi na optužbama i demantijima, da iz Uprave Holdinga ne tvrde da su angažirali internu reviziju i kontrolu, kako bi ispitala navode radnika.

– Ako se utvrdi da su navodi točni, uslijedit će oštre sankcije, tvrdi glasnogovornik Holdinga Viro.

Rekosmo, glasnogovornik napominje da ovo nisu oprve optužbe ovakve vrste, ali ističe da je Uprava poduzeća svima dala do znanja da će oštro sankcionirati direktore podružnica za svaki slučaj takozvanog fiktivnog zapošljavanja.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Zagreb
Opseg: Nepotizam
Podobnost: HDZ/SDP
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: