itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Maneken

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

ko je zapravo Danko Končar? Koliko je "težak"? Odakle mu novac i ima li ga uopće ili je samo "maneken", čovjek koji radi za nekog mnogo moćnijeg i za njega kupuje rudnike, tvornice, nekretnine, a sada bi trebao i tri hrvatska brodogradilišta. Stoje li iza njega možda Rusi? Moćni židovski lobi? Ova pitanja 68-godišnjeg zagrebačkog biznismena s adresom u Londonu i tvrtkama po čitavom svijetu prate sve od kada je prije nekoliko godina odlučio investirati u Hrvatskoj.

Osim porijekla novca, javnost se bacila i na istraživanje njegovih krvnih zrnaca. Pričalo se da je unuk narodnog heroja Rade Končara pa se ubrzo shvatilo da to baš i nije moguće jer je rođen iste godine kada i čovjek koji bi mu trebao biti otac. Otkriveno je i da je u bivšoj državi proveo sedam godina u zatvoru zbog optužbe za privredni kriminal. Prozvan je kraljem kroma zbog rudnika koje posjeduje u Južnoj Africi.

=

Ako je u bivšoj jugi bio u zatvoru 7 godina zbog privrednog kriminala, onda je stvarno bio lopina i onda teško nama i brodogradilištima...

=

Mislite li da je ovaj Srbin slučajno došao sada iz Londona?

(Mislite li da je slučajno kralj Aleksandar bježao u London? Mislite li da je Lenjin slučajno došao iz Londona?.... Velika loža, glupi narode.)

MI-6 i CIA čuda rade... Iduća postaja - rasprodaja otoka i apartmanizacija obale (betonizacija by engleska gamad).... uz svesrdnu pomoć Vece Pusić i Milančeta (SDP).

=

Ovaj Končar je tek sitni masonski igrač. Iza njega stoji uistinu krupni kapital. A Večernji bi mogao malo analizirati ovo (citiram):

Državno odvjetništvo i USKOK posjeduju dokumentaciju na temelju koje bi uskoro mogli
pokrenuti istragu oko nepravilnosti u procesu privatizacije brodogradilišta u
Trogiru i moguće pronevjere 18 milijuna eura državnog novca, doznaje Nacional.

Riječ je o planu restrukturiranja Brodotrogira koji je još 2008. godine izradio menadžment brodogradilišta, a prihvatila i tvrtka Jadranska ulaganja Danka Končara, koja je pobijedila na prošlogodišnjem drugom krugu natječaja za privatizaciju tog škvera.

Naime, nakon što je brodogradilištu oduzeto 160 tisuća kvadrata zemljišta, koje se smatra pomorskim dobrom, država je pristala platiti odštetu za to zemljište, koje je, po uzoru na ostala brodogradilišta, ono trogirsko sredinom 90-ih uvrstilo u svoj osnovni kapital.

Problem, koji je privukao istražitelje, jest previsoki iznos obeštećenja. Naime, suprotno zakonskim odredbama, u planu restrukturiranja Brodosplita u površinu obuhvaćenu obeštećenjem uvršteno je i gotovo 60 tisuća kvadrata nasipanog zemljišta, koje ne može biti predmet spomenute naknade. Ako se ta površina pomnoži s cijenom zemljišta predviđenom u planu, ispada da bi država trebala Brodotrogiru platiti oko 18 milijuna eura više nego što je zakonom predviđeno.

Nedavno se hrvatskoj vladi, predsjedniku i pravosudnim tijelima pismom obratio Slobodan Ljubičić, čija je ponuda za privatizaciju Brodotrogira u dva navrata odbijena. Upozorio je kako zakonska procedura u natječajima nije bila poštivana i kako je prihvaćena Končarova ponuda, koja nije zadovoljavala osnovne kriterije, a koja je Končaru osigurala 18 milijuna eura državnog novca, koji mu zakonski ne pripada.

=

Umrijet cu od smijeha.Vrlo brzo ide prodaja i dioba plijena.Nasli vladajuci ovcu koja ce to odraditi i podijeliti lovu i zbrisati u Afriku.Ko ima lovu ne prodaje linguaphone po selima a to radi ovaj Koncar.

=

Javite Forbesu da je Končar milijarder. Oni neznaju. Južnoafrički milijarderi prema Forbesu:Nicky Oppenheimer & family 7 milijardi, Johann Rupert & family 4,8 milijarde, Johann Rupert & family 3,3 milijarde, Johann Rupert & family 1,6 milijardi. Nigdje Končara. Pitaj boga što su ovi računali.
----------------------
Prije će biti da ovaj novinar prodaje maglu.

=

Pitanje svih pitanja je:
Jeli sa sedam godina zatvora platio svoj prvi milijun, ako jest, onda je samo jedan u nizu bogatih lopova.
Ako je pak, njegov prvi milijun pošteno zarađen, jedan je od rijetkih kojima je to uspjelo.

=

Status: Pljačka u pripremi
Lokacija: Rijeka
Opseg: Organizirani kriminal
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju zabrane poslovanja

Link| 

0 comments: