itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Ivan Jabuka

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Niti Sanader sebi nije dozvoljavao što si dopušta Kosor. Za podsjetiti se na sinoć viđeno zaviriti treba u najmračnije Hrvatsko doba nakon NDH: naručena pitanja Ivana Jabuke podsjetila su na "intervju" Franje Tuđmana i Branka Uvodića. Srećom, zadnji za obojicu.

Kao da su ćaskali o vremenu, što jednim dijelom i jesu, čovjek Ivan Jabuka i žena koja je na premijersko mjesto pala s kruške uz obostrani smiješak preletjeli su kroz pitanja o otetom stanu Jadranke Kosor i prosvjedima tisuća Fejsbukovaca, seljaka i branitelja, da bi malo više vremena imala patetično neprokomentirati kako se njena majka osjećala dok su joj prosvjednici vikali pred stanom. Žao mi je njene majke, sigurno se ugodno ne osjeća ni kad zakorači u stan znajući da je baš taj stan i komoditet njene kćeri, osobu kojoj je otet natjerao na samoubojstvo.

Sadržaja "intervjua" doticati se više neću, nisam kazališni kritičar. No vidjeli smo dovoljno da nedvojbeno ustanovimo: Jadranka Kosor glavna je urednica HTV-a, a Dnevnik njen privatni bilten. Javna televizija kao glasilo predsjednika partije, u 21. stoljeću, u Europi!? Ne samo da izbore treba raspisati prije završetka pregovora, nego s ovom garniturom Europska Unija pregovarati ne bi niti smjela. Europska Unija kojoj treba takva Hrvatska nije Europska Unija koja treba Hrvatskoj.

Prosvjednike je Jadrankina televizija kroz usta Siniše Kovačića donedavno nazivala huliganima, sada ih manje-više ignoriraju. Dulji prilog od prosvjeda dobio je jučer baby-boom u Baškoj vodi. Podsjeća to na onu anegdotu o Napoleonu kad je marširao na Pariz. Kad je bio dalek i naizgled slab, naslovi su bili "Čudovište pobjeglo", kako se primicao naslov je postao "Monstrum došao do Grenoblea". Par dana kasnije "Napoleon neće moći do Pariza". Kad je napokon došao u Pariz, naslov je bio "Opća sreća zbog povratka njegovog veličanstva". Tako će i na HTV-u huligani postati heroji, pričekajte jesenske kiše ili prvi snijeg.

Jadranka Kosor politički je mrtvac, samo joj to nitko još nije javio. Jabuka, Kovačiću, tajming vam je strahovito glup. Glave i guzice počet će padat uskoro, a kad počnu, past će i sve što strši iz njih.

Kad to doba dođe, Jabuka i Kovačić Dnevnik više neće voditi. Kako im Uvodić neće prepustiti vođenje "Lijepom našom", možda da probaju s reklamama za Kozmodisk. Unaprijed znaju što će pitati, a znaju i kimati glavom dok sugovornik laže da je s kičmom sada sve ok.

Kad razmislim bolje, Kozmodisk je samo za one koji imaju kičmu.

Status: Banana republika
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Bijeda novinarstva
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: Zaključeno

Link| 

0 comments: