itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Bandića u Remetinec

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Prosvjednici su ovoga puta na zub uzeli i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića: Prosvjednici su pod njegovim prozorom skandirali: ''Remetinec'', ''Ostavka'', "Ajde Bandić reci kaj", ''Zagreb je naš, vodi Keruma sa sobom''. Osim Bandića prosvjednička povorka je obišla sjedište HDZ-a, Ustavnog suda, HAZU-a, Radnički dom.

Bandićev stan čuvalo je tek nekoliko policajaca

20:40 Prosvjednici Bandiću pod prozorom skandiraju: ''Remetinec'', ''Ostavka'', "Ajde Bandić reci kaj", ''Zagreb je naš, vodi Keruma sa sobom''.

20:35 Prosvjednici skrenuli u Bužanovi i došli pred ulaz zgrade u kojem živi Milan Bandič te skandiraju: ''Bandiću lopove.'' Ulaz čuvaju tri temeljna policajca.

20:32 Prosvjednici su stigli do Zavrtnice. Skandiraju "Tulum je kod Jace".
Na prosvjedu je i danas uhićeni Ivan Pernar, koji se prihvatio megafona.

20.17 Stali su kod Radničkog doma, u koji je smješten Savez samostalnih sindikata Hrvatske. Negoduju i zvižde. Skandiraju: ''Lopove Ribiću''.
Skreću u Ulicu Ljudevita Posavskog.

19:45 Skreće se u Bauerovu, a zgradu Vladimira Šeksa ponovno čuva policijski kordon. Skandira se "Pijani lopove", "Imamo pivo, dođi dole", te huču i viču mu "Javi se, javi" te "Hoćemo izbore". Jedan od transparenata je "Lukoviću vrati ukradenu banku".

19:35 Po prvi puta otkako su krenuli prosvjedi, nakon "posjeta" HDZ-u ne skreće se u Zvonimirovu, već prave krug oko džamije. Nakon kruga oko džamije vraćaju se pred zgradu HDZ-a gdje se nastavlja skandiranje. Neki od njih u rukama nose donje rublje i skandiraju "Evo vam i gaće".

19:30 Prosvjedinici su došli ispred sjedišta HDZ-a na Trgu žrtava fašizma gdje skandiraju uobičajene slogane. Procjenjuje se da je u povorci oko devet tisuća prosvjednika. Nekoliko desetaka prosvjednika sjelo je ispred policije.

Ova zgrada je simbol korupcije. Hrvatska će sad dobiti neovisne sudove koji će vam pošteno suditi za sve što ste napravili ovom narodu - preko megafona govori jedna od vođa prosvjeda.

19:19 Prosvjednici nastavljaju Petrinjskom ulicom te prolaze pored zgrade Policijske uprave zagrebačke koju čuva 20-ak specijalaca koji su zatvorili tu ulicu. Nakon već uobičajenih parola: ''Mi vas plaćamo'', ''Čuvate mafiju'' i ''Karamarko Jadranku'', nastavljaju Petrinjskom i skreću u Hatzovu prema Draškovićevoj.

19:15 Nakon minute šutnje krenuli su Zrinjevcem skandirajući uobičajene parole. Prolaze pored zgrade Ustavnog suda gdje su pozvali: "Pomolimo se da jednog dana i mi imamo pošteno pravosuđe''.

Prosvjednici skandirali pred HAZU-om

19:06 Prosvjedici hodaju Zelenim valom, prolaze pored HAZU-a gdje viču "Zašto šutite kao pičke?''. Stigli do Japanskog veleposlanstva gdje traje minuta šutnje za poginule u potresu i tsunamiju.

18:59 Nakon izvikivanja parola prosvjednici skreću na Zeleni val, na kojem je policija već blokirala promet.

18:55 Prosvjednici kreću prema Ministarstvu financija. Zaustavili su se u Katančićevoj ulici i zvižde ispred ulaza u Ministarstvo. Nakon kratke stanke, skreću u Gajevu ulicu, skandirajući "HDZ lopovi" i "Jaco odlazi''.

18:45 Dok se spušta niz ulicu stariji muškarac recitira: ''Došao vam je kraj, nema više, pijani Šeks, inteligentna i šarmantna Jaca Kosor...''

Ostali prosvjednici izvikuju standardni repertuar: Dolje lopovi, Svi na ulice

18:35 Prosvjednici su, kao i svaki put do sada, zaustavljeni kod Kamenitih vrata te se okreću i vraćaju na Trg bana Jelačića. Radićevom odzvanja 'Svi na ulice' i 'Jaco odlazi'.

18:30 Prosvjednici su kod Kamentih vrata gdje viču parole: ''Hoćemo izbore''. Među transparentima se našla i nova parola: ''Prva mera štednja Markov trg u Remetinec''.

18:20 Prosvjednici su stigli do vrha Radićeve koja je prepuna prosvjednika. Ljudi stalno pristižu te se procjenjuje kako je brojka narasla na 8.000.

18:10 Nema govora, već se odmah kreće u mimohod. Prva postaja je markov trg. Na početku kolone su transparenti među kojima se ističe: Generalni štrajk. Otkako se krenulo s Cvjetnog prosvjedu se pridružio veliki broj ljudi. Prema procjenama u koloniji je oko pet risuća prosvjednika.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Milijarde
Podobnost: HDZ/SDP
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: