itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Kako mađarski glasovi preglasavaju hrvatske

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

"Član Nadzornog odbora Ine Damir Vanđelić uputio je pismo predsjedniku Uprave Zoltanu Aldottu u kojem traži hitno rješavanje niza zabrinjavajućih otvorenih pitanja i nepovoljnih praksi", doznaje Energetika-net.com dodajući da je Vanđelićevo pismo poslano na niz relevantnih imena u MOL-u i Ini.

Kako navodi energetika-net, u pismu se upozorava na Inin financijski izvještaj za 2010. godinu, a predstavnicima NO nije dana mogućnost da raspravljaju sa revizorom izvješća iako je upravo NO tijelo koje revizoru daje punomoć za rad.

Statut Ine u suprotnosti sa Zakonom

Isto tako Vanđelić upozorava da Ina komunicira s javnošću o svojim kapitalnim investicijama iako Nadzorni odbor još nije raspravio poslovni plan za tekuću godinu, i to iz razloga što im Uprava taj plan nije predočila, a već je ožujak. To, konstatira, može biti protumačeno kao pritisak na NO i stvara nepoželjnu i konfliktnu atmosferu.

"Statut Ine u suprotnosti je sa Zakonom o trgovačkim društvima konstatirajući da je Aldott u ime Nadzornog odbora pregovarao ugovore sa članovima Odbora izvršnih direktora iako uvjete tih ugovora prema ZTD-u treba određivati NO. Stoga se traži usklađivanje internih akata sa ZTD-om, o čemu će biti riječi na predstojećoj Glavnoj skupštini", navodi se u pismu kojeg prenosi energetika.net koji navodi i slučaj preglasavanja Ininih članova u Upravi.

Naime, Ivan Krešić, Niko Dalić i Davor Mayer zatražili su da im se omogući da prisustvuju sastancima operativnog tijela, Odbora izvršnih direktora. U toj namjeri uspio ih je prošli tjedan nakon višesatne rasprave onemogućiti predsjednik Uprave Zoltan Aldott, čiji glas je, uz dva MOL-ova glasa u Upravi, nadglasao hrvatsku trojku.


Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Zagreb
Opseg: Na račun građana
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju zabrane poslovanja

Link| 

1 comments:

Anonimno kaže...

dok je sanader krao jaca nije ...... samo je držala bateriju.