itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Kosor je prazna i podmitljiva političarka

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Kolumnist The Washington Timesa Jeffrey T. Kuhner u današnjem izdanju novina posvećuje veliki tekst prosvjedima u Hrvatskoj za koje kaže da možda znače prelazak arapskih nemira na Stari kontinent.

"Vodeći HDZ-ov kadar je stvorio mafijašku državu"

"Bivši premijer Sanader je optužen za krađu milijuna dolara. Vodeći HDZ-ov kadar je stvorio mafijašku državu. Režimska ruka dolazi do svakog dijela hrvatskog društva", donosi The Washington Times. Rezultat toga je, nastavljaju, da je Hrvatska postala država balkanske kleptokracije. Kuhner procjenjuje da su HDZ-ovci pljačkom javne imovine učinili štetu od najmanje milijardu dolara!

"Škole, ceste i bolnice slabo se financiraju, visoki porezi i komplicirani zakoni priječe ekonomski rast, nezaposlenost je oko 18 posto i još uvijek raste. Ukratko, HDZ je doveo zemlju na rub kolapsa", konstatira Kuhner.

"Kosor je prazna i podmitljiva političarka"

Posebno se osvrće na politički lik i djelo Jadranke Kosor. "Ona tvrdi da je različita od svog prethodnika Sanadera. Tvrdi da će očistiti političku jamu i pokrenuti ekonomiju. I tvrdi da ima lijek za to - članstvo u EU. Gospođa Kosor je u krivu. Ona je prazna i podmitljiva političarka koja se očajnički bori za očuvanje moći. Sva istraživanja pokazuju da HDZ gubi izbore, a ona želi završiti pregovore za pristup EU prije izbora, da onda HDZ može prikazati kao europsku stranku", donosi današnji W. Times.

Za Kosor se tvrdi da je osobno umiješana u vodeću HDZ-ovu kliku koju se sumnjiči za korupciju i pljačku države. Kuhner zaključuje da premijerka nije reformatorica, nego aparatčik gladan moći koji samo želi održati HDZ-ov parazitski režim, jer se nada novim milijardama kad Hrvatska uđe u Uniju. Američki novinar se dotakao i teme hrvatske rasprodaje nacionalnog bogatstva.

"Revolucija u Hrvatskoj prijeti rušenjem stare garde"

"Zagrebačke političke elite rasprodale su svoju zemlju u ludoj želji da se pridruže EU. Stranci drže veliki dio hrvatske ekonomije, poljoprivreda i ribarstvo su žrtvovani zbog pristupa Uniji", stoji u žestokom Kuhnerovom komentaru. Kao veliki euroskeptik, ovaj Amerikanac Hrvatsku upozorava na Bugarsku i Rumunjsku koje su vjerovale da će Unija riješiti sve njihove probleme, ali to se očito nije dogodilo. Ipak, najoštriji je u zadnjoj rečenici svoje kolumne koju je u potpunosti posvetio Hrvatskoj. Kazuje zašto ljudi u Hrvatskoj prosvjeduju.

"Revolucija u Hrvatskoj prijeti rušenjem umorne stare garde. Do temelja je protresla vladajuću klasu. Narodu je dosta laži, prijevara i korupcije. Ovaj režim mora pasti", zaključuje kolumnist Kuhner.

====

Hdz je pokazao još jednu veliku sposobnost! Pretvorio je ženu u ostavštinu bivšeg premijera-kriminalca. Ne znam, ima li u svijetu još koja zemlja kojom upravlja tajnica bivšeg premijera optuženog za milijune ukradenog novca?

najveca potreba za likvidnoscu bila je 2009, od tada do danas je bila najveca kriza i tada je rohatinski trebao baciti pojas za spasavanje u vidu 6 miljardi kuna,a on ga baca sada kada je namirisao izbore. i onda ga isti oni nezaposlenici kojima je trebao pomoci da ne dobiju otkaz jucer hvale i podrzavaju da je ok. tko je tu lud?

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Milijarde
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: