itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Zapalili zastave SDP-a i EU, rasparali HDZ-ovu

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Zoran Milanović: Da sam znao da će doći bio bih ih i osobno dočekao. Da čujem što to zamjeraju SDP-u, što smo mi ukrali i što sam ja ukrao te što žele od SDP-a.

Paljenje zastava SDP-a i Europske unije, pred sjedištem SDP-a na Iblerovu trgu, trganje zastave HDZ-a skinute sa zgrade gradskog HDZ-a u Gundulićevoj te dolazak na samo 40 metara ispred stana premijerke Kosor na Ravnicama - vrhunci su petosatnog prosvjednog marša kojim je oko 5.000 okupljenih tražilo odlazak Vlade.

Skandirali pred SDP-om: Dajte nam dnevnice!
S Cvjetnog trga prosvjednici su se zatim, preko Kamenitih vrata gdje su se pomolili za odlazak Vlade, uputili na Markov trg gdje ih je dočekala policija. Krenulo se potom prema Trgu žrtava fašizma i sjedištu HDZ-a čiji je ulaz čuvao jak policijski kordon. Uz glasanje poput Indijanaca i opetovano skandiranje. “Jaco, odlazi”, “HDZ lopovi!” “Jaca Amsterdam!”, krenulo se prema zgradi HRT-a, ali se putem plan promijenio i iz Vukovarske se (prethodno pred Gradskim poglavarstvom izvikujući. “Bandiću, lopove!”) zaokrenulo u Savsku prema centru.

Zaustavljajući promet kuda god su prolazili i vičući: “Svi na ulice”, buntovnici su stigli pred zgradu gradskog HDZ-a gdje su skinuli te potom i rastrgali zastavu HDZ-a, nakon što im nije uspjelo zapaliti je. No, domarširavši preko Trga bana Jelačića do Iblerova trga i sjedišta glavne oporbene stranke, tamo su zapalili zastavu SDP-a i Europske unije, uzvikujući: “SDP, lopovi” i “Dajte nam dnevnice!”. Krenulo se zatim na Ravnice uz povike. “Tulum je kod Jace!”

Mokrili na Kuću nogometa
Na putu do premijerkina stana, prosvjednici su u Zvonimirovoj pokušali strgati grb HSS-a s njihova sjedišta, da bi se njih nekoliko pomokrilo na ogradu ispred Hrvatskog nogometnog saveza.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: HDZ/SDP
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: