itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Josipović nasjeo na priču blefera

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Nitko iz predsjedničkog ureda nije ni "proguglao" živopisne posjetitelje koji su banuli s fantastičnom pričom o ulaganju milijardu i pol dolara, pa je tako s najvišim izravno izabranim dostojanstvenikom u državi u ponedjeljak proćakulalo šaroliko društvo koje je svoj uspjeh podijelilo s javnošću.

U želji da se udovolji svakom ulagaču očigledno se ide i korak dalje, pa više nije važno s kim državnici imaju posla, niti to što ta osebujna skupina javnosti nije pružila nimalo detalja o samom projektu. Najvažnije da je tu brojka i da je pokazana velika volja da od Hrvatske naprave kockarski raj.

Eto, posjet predsjedniku Republike osigurao im je dovoljno velik publicitet da privuče novinare iz cijelog Zagreba.
...
Copper Canyon Developments, čiji godišnji prihod iznosi nešto manje od pola milijuna dolara, a temeljni kapital je 75.000 dolara. Jean Nikolich, međutim, nije vlasnica te kompanije, već, kako piše na stranicama Annualreport.com, tajnica Copper Canyon Developmentsa čije sve ostale funkcije, od predsjednika do blagajnika, zauzima izvjesni Samarth Verma.
...
Michael Jenkins, vlasnik tvrtke Message to millions, kojeg su u ponedjeljak u Zagrebu najavili kao jednog od temeljnih ljudi zaduženog za promidžbu i promotora brenda Las Vegas.
...
Jenkinsova tvrtka bavi se izradom suvenira u obliku uokvirenih panorama Las Vegasa na koje "lijepi" sportaše, uglavnom košarkaše u pokretu, i to prodaje zainteresiranim kupcima.
...
Ocellus Zorana Savičića je, prema sudskom registru, tvrtka registrirana na Trgovačkom sudu u Pazinu sa sjedištem u Umagu. Ima nula zaposlenih, a jedina aktivnost zabilježena je prije tri godine. Na prijavljenoj adresi u centru Umaga jedino što Ocellus ima jest poštanski sandučić. Navodi se po medijima i Savičićevo sudjelovanje u aferi s gorivom za banjalučku toplanu 1991. godine. Savičić je, navodno, uzeo sav novac i nabavio samo dio dogovorene količine, ali "kusur" nije vratio.
...
Josip Leko jedini je domaći poduzetnik u ovom udruženom poduzetničkom pothvatu. Prije deset godina postao je vlasnik ribogojilišta u Sincu kod Otočca. U središte medijske pozornosti došao je 2010. nakon što je njegov sin Marko osuđen na uvjetnu kaznu poslije suđenja na kojemu je dokazano da je svojim terencem u lipnju 2007. na pješačkom prijelazu u Zagrebu usmrtio Jasminu Čelicu.

Ostalo nepoznato i je li ulagače primio potpredsjednik Vlade za investicije Domagoj Ivan Milošević.

Status: Banana republika
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Pljačka u pripremi
Podobnost: SDP, IDS
Pravomoćnost: Pseudo-intelektualna elita

Link| 

0 comments: