itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Impotentno i korumpirano pravosuđe

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Kosta Minovski, vlasnik tvrtke Taxi Cammeo.

Zašto ste se zainteresirali za koncesiju za taksi-uslugu u gradu Zagrebu?

Tu ideju htio sam realizirati i prije dvije godine, ali tada nisu bili stvoreni zakonski okviri koji danas postoje. U Rijeci sam sa svojom tvrtkom Taxi Cammeo počeo sredinom 2006. godine i vidio da je to dobar posao. Od 1. 4. moja firma počinje s radom u Osijeku, gdje su nas srdačno dočekali i dali sve potrebne dozvole, čak i gradski prostor za dispečerski centar. Pomislio sam: Zašto ne pokušati i u Zagrebu?

Kakve su bile reakcije riječkih taksista kada ste počinjali?

Bilo je prijetnji prosvjedima, blokadama ulica, pa pričanja da nas financira ruska, albanska mafija, čak i zagrebačko podzemlje. Prijetili su nam pištoljima, bombama. Sve je to utihnulo kada su vidjeli da nam ne mogu ništa.

Ima li više putnika u taksiju? Kakvih ste problema imali u Rijeci?

- Ni najmanje onakvih kakve sada spominju uplašeni zlonamjernici. Na početku se to u Rijeci događalo kada je bila velika gužva, bura ili vrućina. Ali naš dispečer uvijek pita putnika hoće li ući u vozilo s još nekim. Nepravilnosti smo ispravili. Što mislite da bismo mi radili da ne radimo po zakonu?

Ništa ja ne mislim, nego pitam. Što je s izdavanjem računa?

Svi računi se uredno izdaju. Moja firma je čista, sve svoje obaveze prema državi i zaposlenicima plaćamo na vrijeme. Uvijek smo nailazili na razumijevanje kod gospodina Obersnela, u Osijeku su nas primili raširenih ruku i ne vidim razloga da tako ne bude i u Zagrebu.

Link

====

Eto veliki businessman, zanimljivo bi bilo da Gradovi Zagreb i Osijek upitaju Državni inspektorat koliko ima Cammeo taxi u Rijeci prijava. Žalosno je ali, po ljeti dođu u Opatiju gdje nemaju koncesiju i KRADU mušterije lokalnim taksistima.
Također treba vidjeti kako su zaposleni njegovi vozači, koliko od njih uopće država ima uplata doprinosa i poreza. Prije su morali kupovati vozila Renault Megane i Laguna jer im je vjerojatno to član ex poglavarstva Grada Rijeke Đani Poropat kao prodavatelj Adria Renault iz Rijeke zatražio za licence. Kada je Poropat otišao iz politike jer su mu pronašli utaju poreza od 2 miljuna kuna, Cammeo kupuje Škode. Eto poveznice. Tko zna što su u Zagrebu dogovorili i kome to uopće koristi. Također je i u Osijeku vrlo zanimljiva ta uzajamna korist.

Ovo je sve dio stare uhodane igre, zamijeniti grupu pruzatelja usluga tvrtkom. Kada se usluge koncentriraju na jednom mjestu lakse je razgovarati o podmazivanju mjesta na kojima stvari skripe - citaj davati mito. Ovo nije niti prvi niti posljednji slucaj da se ovaj scenario ponavlja. Primjetite da je u svima kljucna rijec koncesija, odn. prodaja uz mito nekog od drzavnih monopola. Ovo se uvijek dogadja iza ledja javnosti bez transparentnosti a uz kriminal koji ispliva na povrsinu godinama nakon slucaja. I koji naravno impotentno i korumpirano Hrvatsko pravosudje nikada niti ne procesuira.

Ma to su go**a lažljiva.....voze 5 km za 20 kn al pokupe 4 čovjeka i svakom naplate po 20 kn. I račune izdaju samo ako moraju, uvijek pitaji da li treba račun. Neki dan idemo prijatelj i ja iz grada, vozi nas 3 km, i naplati svakom 20 kn, znači 40 kn za 3 km. Netko stoji iza njega kad mu je to sve dopušteno.

Status: Pljačka u tijeku
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: