itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Turizam novo područje za državnu pljačku

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com


Republika Hrvatska i njezini uhljebi po rezličitim ministarstvima pronašli su još jedan naćin kako ubiti privatnu inicijativu u začetku, kako istjerati iz države još tisuće mladih ljudi i kako osigurati monopolistički položaj šačici već dobro podmazanih i uhljebljenih organizacija i pojedinaca. Visoka škola Aspira novi je aspirator novca poreznih obveznika i onih koji su se željeli baviti turizmom.

Novi Zakon o pružanju usluga u turizmu stupio je na snagu 1. siječnja 2018. godine. Ministarstvo turizma uskoro će objaviti i nove pravilnike po kojima će polaganje stručnih ispita biti složenije i skuplje. To ukazuje na mogućnost da su tečajevi i stručni ispiti koje su visokoškolske ustanove najavile za ožujak 2019. i posljednji koji se izvode po starim, nešto lakšim uvjetima. Pri tome treba naglasiti da će svi kandidati koji pohađaju ove tečajeve polagati ispite prema starom pravilniku, neovisno o tome hoće li se u međuvremenu objaviti novi pravilnik, bitno je samo da je program tečaja započeo prije nego je objavljen novi pravilnik.

Visoka škola Aspira organizira u Splitu i Zagrebu programe za polaganje stručnih ispita za turističkog vodiča te voditelja poslovnice. Stručni ispit za voditelja poslovnice turističke agencije u Aspiri također se ističe izrazitim fokusom na praktične aspekte suvremenog poslovanja. Vrlo konkurentnu cijenu naglašavaju razne mogućnosti plaćanja: odjednom po sniženoj cijeni, na tri rate, ali i kroz obročnu otplatu do 12 rata.

Jedini način na koji se ova nakaradna i monopolistička prijevara može zaustaviti je na sudu. Uredništvo pretpostavlja da je jedan od mehanizama prijavljivanje potencijalnih vodiča eksplicitno kao vodića koji se bore protiv korupcije i to rade na načcin da aktivno izbjegavaju podleći ovom parafiskalnom nametu. Te da od turista traže da poštuju Trade Markicu "Nekorumpirani Tursitički Vodić (NTV)". Vrijeme je da građani sami stanu na kraj razbahaćenoj birokraciji. Ako se to ne dogodi, jedna po jedna skupina bit će oporezovana i maltretirana na sličan naćin od manjinskog dijela uhljeba.

Što se države tiče, ako želi povečati kvalitetu vodića neka im organizira besplatne i neobavezne tečajeve na kojima ako ih završe mogu dobiti ekstra obilježje. A ne kao što je sada slučaj da stvaraju monopolnu situaciju i time šalju novac na račune korumpiranih tvrtki parazita kao što je Aspira.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Pseudo-porez
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link|

1 comments:

mkey kaže...

Koliko košta taj stručni "studij"? I kako uopće opravdavaju uopće postojanje stručnog ispita za turističke vodiče? Nije mi jasno kakve to posebne (sigurnosne?) kvalifikacije dotični moraju imati.