itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Korupcija u samom vrhu vlasti RH

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com


Bivša potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić danas u 16 sati predstavlja svoju knjigu “Agrokor: slom ortačkog kapitalizma”.

Predstavljanje se održava u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK), a očekuje se da će nazočiti dvjestotinjak gostiju i predstavnika medija kojima će Dalić objasniti razloge nastanka svoje knjige i izdvojiti njezine najvažnije dijelove.

PODSJETIMO:

------

"Palo mi je napamet nešto večeras tokom sastanka. Mi moramo maknuti fokus s INE", navodi se u prvoj SMS poruci koju navodno piše potpredsjednica Vlade Martina Dalić i šalje premijeru Andreju Plenkoviću koji joj, pak, navodno uzvraća:

"O tome sam razmišljao i ja. Od Agrokora napravimo slučaj".

"Nacionalizacija?", pita navodno Dalić, a premijer navodno nastavlja:

"Ma ne samo to imamo prostor za manevar s ljudstvom. Neka tvoji u ministarstvu osmisle način. Marića ću osobno izvjestiti. Ali nikako ovaj termin nacionalizacija!"

------

Promociji će nazočiti i premijer Andrej Plenković, a dolazak su potvrdili i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić. Uz njih dolaze i ministar mora prometa i infrastruktura Oleg Butković i ministar gospodarstva Darko Horvat.

Nakon samog predstavljanja knjige uslijedit će panel o knjizi i slučaju Agrokor u sklopu kojeg će, svoje viđenje krize i mišljenje o knjizi, imati priliku predstaviti guverner HNB-a Boris Vujčić, konzultant Željko Perić, glavni urednik gospodarstva Hanza Medije Gojko Drljača te profesor na zagrebačkom Pravnom fakultetu Mladen Vedriš. Raspravu će voditi Elena Čandrlić, glavna urednica Hrvatskog radija.


Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link|
Link|

0 comments: