itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Općinski sud izgubio papire

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Općinski sud u Šibeniku izgubio papire nakon što je oduzeto zemljište.

Pet se godina pravosudnim putem borim za nezakonito oduzetu česticu zemlje u Betini na Murteru. Oduzeta mi je amaterski, nezakonito, ali planirano: tužbom upisanih osoba u katastru, umjesto onih koje su upisane u zemljišnik. Sadašnji je vlasnik BTP Betina, koja će, pretpostavljam, kada objedini sve parcele, tamo graditi hotele. No kap koja prelijeva čašu citat je iz sudskog zapisnika od 1. ožujka 2011. koji glasi: “Konstatira se da je zatražen spis Općinskog suda u Šibeniku pod brojem P-2668/00, međutim sud je usmeno obaviješten da se predmetni spis ne može pronaći u arhivi suda” – kazao nam je Davor Juraga iz Splita.
Za ovog diplomiranog ekonomista i glazbenika zemlja njegovih djedova znači više od obične parcele.

Darovnim ugovorom Davor je od svoga oca Nadana dobio svu njegovu zemlju. No na jednu se parcelu upisao očev rođak jer se otac, koji je tada bolovao od karcinoma, nije pojavio na sudu.
Uzeo je odvjetnika, tužio rođaka i pokušao riješiti stvar. Na česticu zemlje u zemljišniku stavlja se zabilježba spora, ali, tvrdi Juraga, unatoč tome BTP se ipak knjiži.
U Općinskom sudu u Šibeniku ne taje kako ne znaju gdje se nalazi spis bitan za Juraginu parnicu, ali ne smatraju ga izgubljenim.

Status: Vjerojatna korupcija
Lokacija: Šibenik
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: Moćno pravo

Link| 

0 comments: