itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Pet godina pa zastara

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Sutkinja trogirskog Općinskog suda Nela Šostera rasplakala se danas pred kolegama sucima Županijskog suda, koji su stigli u izvanrednu inspekciju njezinih predmeta nakon što su u Slobodnoj Dalmaciji pročitali da ima predmeta u kojima pet godina nije napisala presudu pa su otišli u zastaru.

Inspekcija u sastavu Marica Šćepanović, Zoran Matulović i Damir Romac popisala je sve sporne predmete. O svemu će izvijestiti predsjednika Antu Perkušića, koji bi trebao odlučiti o stegovnom kažnjavanju. Postupak može pokrenuti i predsjednik trogirskog suda Ivan Tironi, no upitna je i njegova odgovornost, s obzirom da po službenoj dužnosti mora provjeravati rad svojih sudaca.

Šostera je jedina kaznena sutkinja trogirskog suda, a normu je proteklih godina značajno premašivala. Inspekcija je pronašla 18 spornih predmeta. Neke je slučajeve sutkinja Šostera zaključila, no presudu nije objavila ni nakon nekoliko godina. Neke je presude objavila, ali nije napisala. Dosta je toga otišlo u zastaru zbog lagodnog postupanja.

Nije ovo prvi put da su zamijećene nepravilnosti na trogirskom sudu, no velika je nevolja što prvo o tome pišu novinari pa tek onda po službenoj dužnosti reagiraju kontrolna tijela.

Status: Korumpirano pravosuđe
Lokacija: Trogir
Opseg: Moćno pravo
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link| 

0 comments: