itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Szollar - imamo 1,6 posto Ine

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Mol optužuje Hanfu


Mol priznaje da je pred kupnjom 1,6 posto dionica Ine temeljem opcijskog sporazuma s prodavateljem, no još nije i formalno stekao te dionice.
Također, na burzi i izvan nje Mol je preko brokerskih kuća, čije podatke je dostavio Hanfi, stekao još 21.009 dionica Ine, a u svom očitovanju Mol preko skrbničkih i podskrbničkih računa posjeduje 4.746.629 dionica Ine.
U tom odgovoru otkriveno je kako je uprava Mola još 18. siječnja donijela odluku da će kupiti dodatne dionice Ine i potpisati ugovor s ciljem kupnje dionica Ine nakon isteka ponude. Ta odluka nije bila poznata kao ona iz prosinca prema kojoj je objavljena javna ponuda svim dioničarima Ine.

====

MOL = konjokradice...no nazalost bivse vlade su odabrale bezveznog partnera i ponasanje ne treba cuditi.

Ova Vlast je u potpunosti nesposobna zastiti hrvatski interes. INA treba donijeti odluku o reviziji udjela malih dionicara, dokapitalizirati INA-u izdavanjem nove emisije dionica i u potpunosti maknuti MOL iz pozicije da diktira uvjete pod kojima se partnerski odnos konzumira. Pa ovo je mafijaski kriminal najgore vrste a Vlast je nesposobna tome stati na kraj. Ako nije sposobna zaustaviti ovu plajcku kako li ce tek zaustaviti prodor mafijasa u spekulanta u bitno manjim segmentima.

Bijeda hrvatske demokracije. Ma koje demokracije.

moglo bi se ovo osvetiti madjarima na mnogo drugih polja, u pitanje dolazi svekoliki odnosi izmedju madjarske i hrvatske. Ovdje nije potrebna samo intervencija hrvatske vlade vec i odlucna intervencija i s madjarske strane. Kriminalnih elemenata pod krinkom spekulativnog kapitalizma ima bezbroj. Na koncu ce zbog nekolicine mafijasa stradati inace dobri odnosi izmedju Madjarske i Hrvatske....

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Pljačka u tijeku
Podobnost: HDZ
Pravomoćnost: U očekivanju zabrane poslovanja
Link| 

0 comments: