itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Opljačkan novac

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Gospodine predsjedniče, zar se čovjek koji vam je donirao dvjesto tisuća kuna u predizbornoj kampanji nije zvao Robert Ježić?
Zar ta suma nije bila najveći privatni financijski prilog vašem naporu da osvojite vlast?
Zar taj Robert Ježić, inače član HDZ-a, nije po nalogu Ive Sanadera kupio riječki „Novi list“, i to novcem isisanim iz HEP-a i drugih državnih firmi?
Zar mu Sanader zauzvrat nije ishodio odluku Vlade da se terminal za ukapljeni plin gradi u Omišlju na Krku, na Ježićevu zemljištu, čime je vrijednost toga zemljišta ustostručena?
Zar mu k tome nije osigurao monopolistički posao prijevoza nafte duž jadranske obale, dok ovaj još nije raspolagao ni jednim tankerom?
Zar sve to nije bilo poznato mnogo prije nego ste od Roberta Ježića primili dvjesto tisuća kuna, s obzirom da je, u najmanju ruku, o tome pisala ona svinja Ivančić?
Zar takvog Roberta Ježića – koji je dakle opljačkanim novcem preuzeo „Novi list“, a poslije iz iste vreće vama udijelio dvjesto tisuća kuna – ne možemo smatrati „čovjekom za kojega postoji sumnja da je torbama prljavog novca kupovao vlasničke udjele u medijima za račun politike“?
Zar vijest da vam je takav Robert Ježić isporučio dvjesto tisuća kuna, a vi ih bez krzmanja uzeli, gospodine predsjedniče, niste trebali primiti „sa zaprepaštenjem“?
Zar niste morali pomisliti kako „nije moguće zagovarati borbu protiv korupcije, borbu protiv utjecaja prljavog novca i kriminala na medije, a u isto vrijeme koketirati s korupcijom i kriminalom“?
Zar biste danas mogli reći kako je sve to išlo mimo vas, budući da ste bili zauzeti zamornom predsjedničkom kampanjom, ako se zna da ste se s donatorom osobno sastali, u jednom elitnom restoranu?
Zar vaša svojedobna izjava – dana u očaju, nakon što je Robert Ježić uhapšen – da ćete „vratiti novac ako se na sudu utvrdi da je on kriminalnog porijekla“, nije u potpunoj suprotnosti s vašim današnjim „zaprepaštenjem“ što „velika stranka“ namjerava „angažirati u kampanji“(!) čovjeka „za kojega postoji sumnja“ da je prljavim novcem kupovao medije?

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora i pljenidbe

Link| 

0 comments: