itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Europska komisija "u kontaktu" zbog Ine

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Komisija je u kontaktu s hrvatskim vlastima radi provjere informacija o amandmanima na zakon o privatizaciji Ine kako bi procijenila bilo kakav mogući problem u vezi s usklađenošću s europskom pravnom stečevinom. Komisija će nastaviti pratiti taj slučaj", rečeno je u ponedjeljak u uredu za odnose s javnošću povjerenika za proširenja Štefana Fuela na pitanje kako će Komisija reagirati u slučaju da najavljeni zakon o promjeni privatizicijskog zakona ne bude u skladu s europskim pravilima.

Hrvatska vlada je najavila donošenje zakona po kojem nitko osim hrvatske države ne bi mogao imati više od 49 posto dionica Ine.

Prije više od tri godine Europska komisija je imala sličan slučaj kada se austrijski OMV žalio na mađarsku vladu, koja je pozivajući se na zaštitu strateških nacionalnih interesa, ograničavala Austrijancima upravljačka i vlasnička prava u MOL-u.

===

EU nema pravo ugrožavati ekonomske interese jedne suverene zemlje i vjerojatno če se postaviti neutralno na ekonomsku agresiju susjedne zemlje. Ako je Mađarima važna prevlast u INA-i zašto onda to nebi bilo nama?

Može borba protiv korupcije dok ne zadire u EU interese!
Eto to nas čeka u EU!

Ako je do potpisivanja ugovora došlo mitom (što je težak kriminalni čin) ugovor je nevažeći.

Josipovic nista nije napravio da zastiti svoj kvart u kojem je odrastao kad su banditi i ubojice devastirali Cvjetni trg, kako ce zastiti interese cijele zemlje, jadnik. Uvijek nekakve izjave ni vrit ni mimo.

Kad je Polančec davao prezentaciju, onda su svi šutjeli.
Štoviše, Šuker je digao ruku za, a da nije ni znao za što diže ruku.
Najjače je bilo Hebrangovo obrazloženje; prezentacija je bila na kontra zidu, i on u stvari nije uopće mogao vidjeti slajdove koji su išli... to su bili odgovori prisutnih na pitanje zašto su digli ruku.
(kak bi rekao Jarnjak; tko je za? svi.)

Jel znate koliko će EU morati pljunuti love za spas europske BANKE (legalne kriminalce)? 1,75 TRILJUNA (britanskih) FUNTI! preračunajte si to u eure ......
Šlag na kraju, zašto mislite da bi RH htijeli uvuć u tu EU što prije ?

Tko to pametan može razumjeti ? "Prema rezoluciji Hrvatskog sabora referendum se treba održati 30 dana nakon potpisivanja i bla bla ....." Znači, prvo se potpiše sporazum o pristupu u trulu EU a nakon toga se provede referendum, odnosno odgodi što duže, kako bi to želiop sveta vodica Josipović i još traži jedinstvo svih stranaka i njihovu podršku tom ulasku. Kome to oni sole pamet?


Status: EUforija
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Banana republika
Podobnost: HDZ/SDP
Pravomoćnost: U očekivanju zabrane poslovanja

Link| 

0 comments: