itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Zagrljaj Europske Unije

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Anti-EU prosvjedi u Zagrebu i Rijeci.

U Zagrebu je izbio i sukob između policije i prosvjednika.


U Zagrebu i Rijeci u tijeku su prosvjedi protiv ulaska Hrvatske u EU.
Prema prvim informacijama na Trgu bana Jelačića u Zagrebu privedeno je nekoliko osoba zbog pokušaja skidanja zastave EU. Prema pisanju lista 24 sata to su: Ivan Pernar, Marko Franišković i Natko Kovačević.

Prema istom izvoru za vrijeme govora, član HSP-a Dražen Keleminec pozvao je građane na skidanje zastave Europske Unije.

The Associated Press:
"Policija se sukobila sa skupinom prosvjednika koji su pokušali skinuti EU zastavu.
Na prosvjedu se okupilo oko 10,000 ljudi." Referendum o ulasku u EU održava se sutra i ankete prognoziraju da će oko 62% glasati protiv ulaska Hrvatske u EU.

Njemački portal net-tribune.de javlja kako su među okupljenim najbrojniji bili ratni veterani. Također je istaknuto kako je nekoliko osoba ozljeđeno u sukobu s policijom.
Mediji u regiji, sarajevo-x.com, dnevnik.si, b92.net, također su prenijeli vijest o održavanju prosvjeda protiv ulaska u EU i naveli kako je došlo do sukoba s policijom.

Glasnogovornica zagrebačkog MUP-a Jelena Bikić potvrdila je da su osobe privedene zbog pokušaja skidanja zastave EU te da je obrada nad njima u tijeku. Povodom skupa u Rijeci, organizator je poručio: "Stranačka obilježja nisu poželjna!"

"Nije prošlo bez problema i prije početka prosvjeda kada došlo je do žestoke svađe između organizatora i pripadnika policije koji su pokušali legitimirati neke od sudionika skupa.

Protivnici su pozvali građane da sutra zaokruže protiv, a već danas krenu u skidanje protuzakonito istaknutih zastava Europske unije u Zagrebu.

U svojem priopćenju poručuju kako Europska unija podupire smanjenje radničkih prava i lakše otpuštanje radnika, stagniranje radničkih plaća, rad na određeno, ukidanje kolektivnih ugovora, produljenje radnog vijeka itd.., te da od nas traži zatvaranje zadnje značajne industrije - brodogradilišta."




====

Hrvatska, kakva je takva je, naša je. i to što u njoj ne valja jednako sam kriv ja, i vi svi , svi ostali. netko mišlju netko djelom, a većina propustom.
ali sad, nakon svega, želja mi je da mi kao građani hrvatske, protjeramo sve te lopove, ulizice, prodane duše, guzičare. a ne da mi sad dođe neki pametnjaković iz EU soliti pamet što valja što ne valja. Ja vjerujem u hrvatsku sposobnost i hrvatsku pamet.
Ako uđemo u EU, onda više ništa ne možemo napraviti. onda sve prelazi na novu razinu odlučivanja.

==

Gledam večeras dnevnik....kako su nam lukavo uvalili onaj prilog o tome kako smo nekad čeznuli sa svime sa zapada... Kako perfidno nas navlače za glasamo za ulazak u uniju!
Druga stvar, ako se naši političari slažu oko nečega kao što se bivša Kosor i sadašnji Milanović slažu oko ulaska, onda mi je to jako sumnjivo.

==

Nemamo šta izgubiti osim ponosa. A ako to izgubimo, onda ni ne vrijedimo kao narod.
Budimo sluge i konjušari, uvlačimo se svakoj šuši u šupak... ne, hvala! to nije moja Hrvatska! Moja hrvatska i dalje ima dušu.

==

Što je Unija dala, a što uzela susjednoj nam državi Sloveniji, upitali smo tamošnju sociologinju Martu Gregorčič. Njezino viđenje Unije nakon osam godina uglavnom je negativno. No, osim prema politici Unije vrlo je kritična i prema odnosu slovenskih elita prema toj politici za koje tvrdi da ne promišljaju alternativu.
-------
odličan članak (a ženska nit je iz hrvatske, nit je "desničarka")
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2012/01/19/0384006.html

==

"Slušam dnevnik na RTL-u, pa kakva su to govna sramota."


Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Na račun građana
Podobnost: HDZ/SDP/HNS/IDS/HSS
Pravomoćnost: U očekivanju istrage
Link| 

0 comments: