itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Euroskeptici su bili u pravu

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

'SUMRAK' POČEO I PRIJE ULASKA U UNIJU

Euroskeptici su bili u pravu
, u potrazi za tržištem EU će uništiti hrvatske mljekare
Francuski vlasnici Dukata znaju da će nerealno niskom otkupnom cijenom mlijeka uništiti hrvatske proizvođače. Nakon što se 2015. ukinu kvote na uvoz mlijeka, njihovi će mljekari u Hrvatskoj prodavati svoje proizvode bez ikakve konkurencije. Upravo su na ovo što se danas događa prije samo nešto više od mjesec dana upozoravali tzv. euroskeptici.

- Ulazak u Europsku uniju bit će poguban za hrvatske seljake. Ekonomski moćne članice uništit će siromašne domaće poljoprivrednike kako bi u Hrvatskoj slobodno mogle prodavati proizvode svojih seljaka.

Izjavio je to prije samo nešto više od mjesec dana jedan od čelnika pokreta Volim Hrvatsku - Ne u EU, tzv. euroskeptika. Njegovih se riječi danas zasigurno prisjećaju hrvatski mljekari dok na cestama promrzli zahtijevaju fer cijenu za svoje proizvode, ne da bi zaradili već da bi preživjeli.

Nakon neuspjelih pregovora s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom i dalje traže povlačenje Dukatove ponuđene otkupne cijene svježeg sirovog mlijeka od 2,30 kuna (što je za oko 40 lipa manje nego do sada) i zahtijevaju prosječnu otkupnu cijenu kao što imaju zemlje EU. Dukatov je vlasnik, gle čuda, francuska tvrtka Lactalis koja hrvatskim dobavljačima nudi znatno nižu otkupnu cijenu mlijeka nego svojim sunarodnjacima.

Iskreni Jakovina mljekarima: Država nema novaca, idite u pravnu bitku za promemoriju.

Rješavaju se konkurencije

- Francuzi su upoznati s činjenicom da hrvatski mljekari ne mogu preživjeti ako im svoj proizvod prodaju po toj cijeni. No to im je i cilj jer znaju da se do 2015. moraju potpuno ukinuti kvote na uvoz mlijeka iz zemalja članica Europske unije. Ako ostane ovakva cijena mlijeka, do tada nas, domaćih mljekara više neće biti. Tada će Dukat u Hrvatskoj moći slobodno prodavati mlijeko francuskih poljoprivrednika, bez ikakve konkurencije, upozorava dopredsjednik Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka Branko Zorić.

A upravo je o takvoj opasnosti u samo predvečerje referenduma za ulazak Hrvatske u EU govorio i Marijan Bošnjak iz pokreta 'Jedino Hrvatska'. Njegove prognoze počele su se ostvarivati čak i prije našeg formalnog pristupanja članstvu EU.

- Hrvatske su političke elite svjesno žrtvovale hrvatske seljake kada su prihvatile da europske države neograničeno plasiraju svoje proizvode na naše tržište. Na žalost, najgore tek dolazi i to ne odmah nego tek nakon što prođe tzv. prijelazno razdoblje, kaže Bošnjak.

Uskoro i ostali na cestama

Na to sada upozoravaju i mljekari suočeni s 'bolnim rezovima' koalicijske Vlade. Međutim, uskoro će im se, prognozira Bošnjak, pridružiti i ostali poljoprivrednici.

U svojoj knjizi 'EU-Ne hvala!' kaže kako famozna europska Zajednička poljoprivredna politika (Common Agricultural Policy) nije ništa drugo nego sofisticirana i neizmjerno komplicirana muljaža. Prema njoj, primjerice, nizozemski seljaci dobiju četiri puta veće poticaje od rumunjskih.

- Ako proizvođač mlijeka u Francuskoj dobije puno veće poticaje od proizvođača mlijeka u Hrvatskoj, kako će hrvatski proizvođači biti konkurentni? Jednostavan odgovor je - nikako, smatra Bošnjak.

Tome nažalost već svjedoče mljekari. A nismo još ni ušli u EU.

====

Ne samo da nam EU prodaje visoku tehnologiju, aute i ostalu tehniku, nego nam sad jos zeli unistiti i ono jedino cime dobar dio pucanstva cuva vlastiti prihod kako bi mogao platiti poreze na zemlju - vlastitu imovinu - to je tek prvi korak u micanju hrvata sa njihove djedovina i pretvaranje u gradske paupere bez zemljase.


Mi se „legalno“ ne možemo više oteti pljački i rasprodaji hrvatske silom onih koji se smatraju državom. u nekom trenutku morat ćemo se suprotstaviti sredstvima koja vladajući razbojnici nazivaju ilegalnim. oni svoju pljačku smatraju legalnom. građani više ne mogu politički utjecati ni na kojoj razini.

Najžalosnije je to što Povijest kao učiteljica života u Htvatskoj ne održava nastavu.

Nisu francuzi vlasnici samo dukata! Dukat je vlasnik Varaždinske mljekare (mleko z'bregof) i Karlovačke mljekare. preko dukata, francuzi su vlasnici SVEGA!!!

"No, nakon ilegalne borbe, koja će biti kaotična, slijedi bolji dio, a to će biti prilagodba i život u ilegali. Kažem bolji, jer nekak imam viziju da će djelovanje u ilegali biti mnogo organiziranije" - Ma ne razumijes ti nista, pa zato smo usli u NATO, ne da nas stiti, nego da politicku vrhusku stiti na vlasti.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Pseudo-intelektualna elita
Podobnost: HDZ/SDP/HNS
Pravomoćnost: U očekivanju zabrane poslovanja

Link| 

0 comments: