itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Medijski tajkun duguje državi stotine milijuna kuna

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Boro Grubišić, saborski zastupnik HDSSB-a, ustvrdio je danas na saborskoj raspravi o izmjenama zakona o poreznoj upravi, kako je "jedan medijski tajkun" državi dužan stotine milijuna kuna.

"Pismeno sam tražio od Ministarstva financija iznos njegovog duga, no prema sadašnjem zakonu, postoji diskrecijsko pravo porezne uprave da takve informacije ne otkriva", kazao je u Saboru Grubišić.

"Kao građanin možete dugovati 35 lipa, odmah će vam dug stići na naplatu, s njim i ovrha, zatezne kamate..."; dodao je HDSSB-ovac.

Na kasniji upit Business.hr-a je li govorio o suvlasniku EPH Ninoslavu Paviću i otkud mu iznos od, kako je kazao, više stotina milijuna kuna, Grubišić je izjavio da je do informacija došao neslužbenim kanalima i da je sve što je imao reći- već učinio u parlamentu.

"Želio sam samo upozoriti da sadašnji zakon nije dobar, jer daje diskrecijsko pravo da skriva podatke", zaključio je HDSSB-ov parlamentarac.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Na račun građana
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora i pljenidbe

Link| 

0 comments: