itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Zlatko Koračević

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Samo dan nakon što je Sabor izglasao ukidanje povlaštenih saborskih mirovina nje se uspio dočepati HNS-ovac Zlatko Koračević, odnedavno novi čelnik HEP-a.

Zastupnici su, naime, odluku o ukidanju povlaštenih mirovina usvojili 25. siječnja, a dan poslije, 26. siječnja, varaždinska podružnica Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje od Sabora je zatražila da joj izda potvrdu o trajanju Koračevićeva mandata, koja je jedan od uvjeta za dobivanje povlaštene mirovine.

Zakonski je sve u redu jer se u povlaštene mirovine nije moglo tek nakon što su izmjene Zakona o pravima dužnosnika stupile na snagu, a to je bilo 3. veljače. Međutim, ostaje moralno pitanje, a to je da je Koračević ušao u krug povlaštenih saborskih umirovljenika iako je znao da će postati šef HEP-a i da je dio Kukuriku koalicije kojoj je ukidanje saborskih mirovina bilo jedno od najvažnijih predizbornih obećanja i prvih poteza po dolasku na vlast. Uz sve to, Koračević je svoju mirovinu očito zatražio nakon što je Vlada, u kojoj kao prvi potpredsjednik sjedi njegov stranački šef Radimir Čačić, zakon već bila poslala u Sabor.


Status: Bijednici
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Na račun građana
Podobnost: SDP/HNS
Pravomoćnost: Zaključeno

Link| 

0 comments: