itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Lažirali smo cijene na zahtjev Vinke Cetinski

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Zemljoposjednici su uvećavali cijene svog zemljišta, a tako zarađen novac zatim bi podijelili

Pulsko tužiteljstvo proširit će istragu protiv bivše doministrice turizma Vinke Cetinski i ostalih osumnjičenika u višemilijunskoj aferi s kupoprodajom nekretnina po Istri u kojoj je, prema dosad poznatim podacima, poduzetnik Danko Končar oštećen za više od 70 milijuna kuna.

Nestala su još 2 milijuna eura. Negdje na putu od Danka Končara do HDZ-a
Vinko i Matteo Cetinski na saslušanju: Čudi me da nas ne ispituje i FBI!
Naime, istražiteljima se javilo nešto više od 60 svjedoka koji su potvrdili da su na zahtjev Vinke Cetinski, koja je tada bila direktorica Končareve tvrtke Kermes ulaganja, prilikom sklapanja kupoprodajnih ugovora lažno navodili veće cijene od stvarno dogovorenih.

Razliku između tih iznosa akteri afere zadržavali su za sebe. Istragom su, uz prvoosumnjičenu Cetinski, obuhvaćeni vlasnici agencije za promet neketninama Boris i Marin Sorga, odvjetnik Željan Hrvatin i njegova supruga Romina, koja je inače suvlasnica agencije za prodaju nekretnina, te posrednici u kupoprodaji nekretnina Goran Dobrović i Željko Bilić. Kako istraga još nije dovršena, moguće je da broj zemljoposjednika koji su frizirali cijene bude još veći, kao i da se poveća iznos za koji je Končar oštećen.

Dok istražitelji još utvrđuju sve okolnosti malverzacija s nekretninama, bivša doministrica na sudu bori se protiv pulskog knjigovođe Kristijana Pilata koji je Končaru prvi razotkrio da ga najbliža suradnica i prijateljica godinama potkrada. Iako je prevaru potvrdio i Državnom odvjetništvu, Vinka Cetinski je na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu protiv njega podnijela tužbu zbog klevete.

Modus operandi: Radolović nađe nekretninu i pokaže je gospođi Cetinski. Vinka je Dragi odgovarala je li zemlja dobra ili ne. Nakon toga je Kermes uplaćivao kaparu od 10 posto cijene nekretnine. Končaru je već taj iznos preuveličan - opisao je Pilat, navodeći da je Cetinski u Končarovoj tvrtki radila sve poslove.

Ne postoji šansa da se spor s Končarom riješi dogovorom. Pulski knjigovođa Kristijan Pilat, koji je također radio za Danka Končara i razotkrio veliku prevaru Vinke Cetinski, je inače dobro upoznat s time kako se poslovalo u Končarovoj tvrtki jer je godinama radio kao knjigovođa u Kermes ulaganjima, kao i u tvrtki Istra Bavaria u Radolovićevu vlasništvu.

Sudjelovao je u kupoprodaji 39 nekretnina i preuzimanju projektnih društava.

Prema navodima iz privatne tužbe bivše doministrice Cetinski, sporna je i Pilatova tvrdnja da ga je tijekom 2009. godine zamolila da provjeri kako može prebaciti 1,2 milijuna dolara u New York u kojem je mlađem sinu Matteu htjela kupiti stan.

Na prvom ročištu Vinka Cetinski se nije pojavila, a svoj je nedolazak na sud ispričala bolešću. No, njezin odvjetnik Ljubiša Drageljević iz Rijeke i optuženi Pilat složili su se kako ne postoji mogućnost da se spor riješi mirnim putem.

====

Dobit će 2 mjeseca uvjetno, sa rokom kušnje od 2 tjedna, i kaznu za parkiranje !!!

Sve im uzet i sve ih zatvorit.

Stari svijet bi rekao, krmača joj nije ravna.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: HDZ/SDP
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link| 

0 comments: