itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Tvrtku vodi iz istražnog zatvora!?

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s misijom upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Eduard Brumen, direktor i suvlasnik varaždinske tvrtke Stanoing, koja je upravljala sa 483 zgrade u Varaždinskoj županiji, i dalje, iako se nalazi u istražnom zatvoru zbog zloporabe položaja i ovlasti, normalno vodi svoje poduzeće?!

Unatoč pritvoru, kao što dokazuje dokumentacija, to ne utječe na obavljanje dužnosti članova uprave jer se dokumentacija nosi na potpis u pritvor. Kad je riječ o vođenju poslova u poduzeću, vode ih prokuristice Snježana Banić i Milena Kaniški. One su neposredne izvršiteljice naloga uprave društva – kazao je jučer odvjetnik Stanoinga.

Kako je moguće da Brumen, koji je uhićen 18. veljače zbog sumnje da je, među ostalim, od 2002. do kraja 2011. godine na tvrtkin račun prebacivao novac zajedničke pričuve i utrošio ga za podmirivanje troškova poslovanja svoje tvrtke i tako nezakonito pribavio otprilike 12,2 milijuna kuna, ispostavljajući suvlasnicima zgrada istodobno neistinite godišnje izvještaje, u zatvoru potpisuje dokumente tvrtke kojoj je nezakonito pribavio novac?

– Pritvor mu je upravo i određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te zloporabe položaja i ovlasti pa nije logično da Brumen u istražnom zatvoru obavlja funkciju člana uprave Stanoinga – kazao je Dretarov odvjetnik.

Na Županijskom sudu u Varaždinu u petak su nam rekli kako oni nisu izdali nikakvu dozvolu da Brumen može potpisivati dokumente.

– Dozvola branitelju odnosi se samo na slučaj i pripremu obrane. Ako je netko nosio neke papire na potpis, to nije pokriveno dozvolom. Ako mu ih nosi odvjetnik, onda čini nešto što ne smije – rekli su nam na Županijskom sudu.

Ništa nismo dopustili

I v. d. varaždinskog županijskog državnog odvjetnika Darko Galić kazao je kako nisu dopustili da Brumen takvo što potpisuje.

– Znam da je prije koji dan Brumenov odvjetnik predao zahtjev da se njegovu branjeniku dostave neki dokumenti na potpis, što bi se poslije ovjerilo kod javnog bilježnika, no to nismo dopustili – rekao je Galić.

Pokušali smo dobiti i prokuristice Stanoinga, no tamo se nitko nije javljao na telefon, a nismo uspjeli dobiti nikoga ni iz varaždinskog odvjetničkog društva koje zastupa Eduarda Brumena u kaznenom postupku.

====

Lopovluk i korupcija, ne do koljena, preko glave. Dok se to ne počisti nema boljih dana za građane. Kako vjerovati sustavu koji je korumpiran? Zar građani moraju štititi sami sebe? Ako nisu to u stanju institucije države, recite nam, ali onda će biti znate i sami na koji način riješen problem korupcije i lopovluka. Možda bi za zajednicu to i bilo najbolje rješenje.

Status: Nesposobnost uprave
Lokacija: Varaždin
Opseg: Na račun građana
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju zatvora

Link|