itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Ministarstvo iznad zakona

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Na Općinskom sudu sudi se Slavku Vrgoču, kojega Općinsko državno odvjetništvo tereti da je počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti kada je kao ravnatelj Osnovne škole “Meje” na mjestu nastavnice hrvatskog jezika zaposlio odjevnu tehničarku sa završenom srednjom Obrtničkom školom.

Zanimljivo je da se istovremeno, u istoj toj sudskoj zgradi sudi i prosvjetnoj inspektorici Nadi Stanović, među ostalim i zato što je podnijela kaznenu prijavu protiv istog tog Vrgoča, otkrivši svojevremeno u inspekcijskom nadzoru da nastavnica s početka našeg teksta nema završen fakultet.

Naime, nekoliko metara dalje od sudnice u kojoj se sudi Vrgoču, nalazi se sudnica kaznenog suca Marija Franetovića koji je ujedno i sudac Službeničkog suda i koji na prijedlog Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta protiv inspektorice Stanović.

Ministarstvo se potpuno oglušilo na moj prijedlog o smjeni Vrgoča, podvodeći njegovo postupanje pod benigni prekršaj. Zbog toga sam podnijela kaznenu prijavu protiv odgovornih u Ministarstvu zbog nepostupanja po svojim ovlastima. Tu se radilo u umišljenoj autonomiji, jer Ministarstvo nije iznad zakona – kaže Nada Stanović.

Status: Banana republika
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: Zaključeno

Link| 

0 comments: