itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Hotel Kulmer

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Vlasnik Agrokora Ivica Todorić nema ništa protiv provjere o podrijetlu njegove osobne imovine, ali je revoltiran što su informacije o tome da je pozvan u Poreznu upravu procurile u javnost. U srijedu u Agrokoru nisu htjeli davati nikakve službene komentare izuzev šture izjave koju su medijima već dali u utorak.

Poslovni dnevnik, međutim, doznaje da je u utorak iz koncerna Agrokor bilo telefonskih poziva u Banske dvore. Ivica Todorić je ogorčen što je informacija da je pozvan u Poreznu u manje od 24 sata nakon što je dobio poziv već bila u medijima.

Ovo je inače prvi put da je najveći poduzetnik i poslodavac u državi pozvan u Poreznu upravu kao fizička osoba. To se dogodilo jer se - kako je to pojasnila Nada Čalović Smiljanec, šefica Porezne uprave (ne navodeći pritom nikakva konkretna imena) - "upalilo crveno svjetlo" kod onih fizičkih osoba kod kojih je kompjuter ustanovio nesrazmjer između vrijednosti imovine i osobnih primanja.

Zanimljivo je i da se slučaj Ivice Todorića i pitanja njegove imovine zahuktava preko medija iako je riječ o čovjeku koji se osobno već godinama susreće s ministrima i premijerima.

======

Da političari i lijevi i desni nisu korumpirani i gore od Todorića i sličnih možda bi napokon krenuli kazniti godine Bandićeve korupcije u Zagrebu, Dropuličkinom ministarstvu, prenamjenu GUPa, zemljišta Kulmerovih dvora, Hotela, i Todorića. Ovo je sve Milanovićevo mazanje očiju vlastitim biračima. Milanović će i ovaj puta vjerojatno pokazati ono što mu se već nameće kao brend, da je politički mekušac i kao i Josipović bijednik i kukavica.

==

Prije godinu i pol bilo je aktualno goransko imanje Nadana Vidoševića kojeg je ovaj izgradio pod krinkom planinarskog doma. Da ga nije tako registrirao ne bi uopće niti mogao dobiti dozvolu da ga izgradi jer nije u građevinskoj zoni.

Kako je tada istražio Jutarnji list : „Vidoševićevi romantični šumski dvori, kako ih je sam opisao novinarima, uz vikendicu imaju i skijalište, teniski teren, konjušnicu te umjetno jezero. Vrijede, prema nekim procjenama, 10 milijuna kuna, čime su stekli status - najraskošnijega planinarskog doma u Hrvatskoj! No, nažalost, zatvorenog za građane.

U Planinarskom savezu doznajemo da Vidoševićevih dvora na popisu domova nema. Ne postoji ni teoretska šansa da netko od izletnika namjernika u Vidoševićevu planinarskom domu popije čašu vode jer se radi o potpuno ograđenom imanju kojem nepozvani nemaju pristupa.“

Detaljan popis imovine i načine izbjegavanja poreza pročitajte na linku . Novinari o svemu nisu uspjeli dobiti očitovanje Nadana, ali na temu se oglasio tadašnji opozicijski političar, a današnji ministar financija Slavko Linić.

„SDP-ov saborski zastupnik Slavko Linić kaže kako bi ministar Šuker morao pronaći način za oporezivanje imovine, a ne da se cijela ta priča svede samo na vikendice, jahte i automobile. - Na poreznoj je upravi da provjeri jesu li nečija obiteljska imanja planinarski domovi ili hoteli te u skladu s tim izdaju i adekvatno porezno rješenje , kaže Linić.“

==

Treba ovu dvojicu okorijelih hadezenjara malo prisarafiti pa da doznamo kojim su to "svojim nonotima i nonama kupili stotine tisuća metara kvadratnih atraktivnih građevinskih zemljišta"

==

Tedeschi još nije dobio poziv, ali poručuje da će se rado odazvati ... je je ...sve je stvarno transparentno ... osim početnog kapitala ... kao u slučaju Orešar ... ili onih ostalih dvjesta ... Thompson ima škužu ... famozne pozajmice iz Ekvadora ... a slične priče čut će se i od ostalih

==

Status: Vjerojatna korupcija
Lokacija: Zagreb
Opseg: Milijunski
Podobnost: HDZ/SDP
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link| 

0 comments: