itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Milanović: To je moja je privatna stvar

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Premijer Zoran Milanović uživa u ljepotama hvarskog ljetnikovca Emila Tedeschija. Premijer će u Tedeschijevoj vili biti samo danas, a u Zagreb će se vratiti večeras ili sutra ujutro. Tedeschijeva vila Floriana smještena je u uvali Parja i nalazi se uz njegovo prostrano lovište Pelegrin na zapadnoj strani otoka Hvara.

MUP osigurava premijera, kao i obično, no o Milanovićevom dolasku na Hvar ništa se službeno ne zna, jer je riječ o privatnom posjetu.

Radno i na odmoru?

S obzirom da Tedeschi figurira za jednog od značajnijih financijera SDP-a, za pretpostaviti je da hvarski odmor šefa hrvatske Vlade ima dijelom i radni karakter.

Tedeschi je, inače, pun hvale za rad Vlade i premijera Milanovića. Uvjeren je da će srezati birokraciju koja koči poduzetništvo. Šef Atlantic grupe nedavno je sudjelovao u radu summita Europske banke za obnovu i razvoj, a uz to je dao i zapaženi intervju uglednom The Economistu.

Milanović i Tedeschi bliski su generacijski i po svjetonazoru pa možda ni ne čudi ovo druženje na Hvaru. Riječ je zapravo o starim školskim kolegama. S Milanovićem je izuzetno blizak i Neven Vranković, drugi čovjek Atlantic grupe.

S obzirom na ne baš blistavi aktualni gospodarski trenutak, premijeru će svakako koristiti svaki dobar savjet jednog od najuspješnijih hrvatskih privrednika. Tko zna, možda u prekrasnom prirodnom ambijentu Pelegrina padne i kakva dobra ideja koja bi nas izvukla iz gliba...

=====

"Javnost ima pravo znati o mom odnosu s ljudima. Ali ovdje se radi o mojoj privatnosti, štićena sam osoba. Javnost ima puno pravo znati s kim se družim, gdje idem. Postoje ljudi s kojima se družim više od trideset godina, iz osnovne škole, srednje, s fakulteta. I nastavit ću se družiti s njima. Ono što pritom moraju svi znati radi li se o financijeru stranke, ovdje u ovom slučaju se ne radi o financijeru stranke, niti se nudio niti je tražen. Donacija nije bilo", rekao je Milanović o provedenom danu u ljetnikovcu Emila Tedeschija.

"Gdje sam spavao i jesam li uopće spavao, moja je privatna stvar. Ako vam nije jasan koncept dara među prijateljima, onda tu ne mogu pomoći. Govorimo o čovjeku koji je prije dva tjedna pozvan u Poreznu upravu. Ne mogu prijeći preko onoga što sam živio cijeli svoj život", pokušao je objasniti svoj boravak kod Tedeschija premijer.

=====

šamarčinu su dobili oni koji su povjerovali u izjavu: "Vjerujte nam, mi smo drugačiji..."

ljetovanje milanović-tedeschi me podsjeća na ljetovanje sanader-pavić na malo vitra...

ni slučajno.Milanović je socijaldemokrat.On se grebe na socijalistički način.Sanader na kapitalitički. Milanović je sin radničke klase...jest da mu se malo gade zamazani trudbenici i tedeshijeve radnice na plaći od 2.600 kuna al on je gadljiv na socijaldemokratski način.nikako desnićarski.

Zajedničko im je GREBANJE!

mali upit turističkoj inspekciji:

1. Je li Premijer platio boravišnu pristojbu obzirom da je privatno boravio u dotičnoj vili?

2. Je li zgrada u vlasništvu Tedeshija prijavljena za boravak gostiju i plaća li on paušal kao svi vlasnici nekretnina uz more kad kod njih prespava rodbina i prijatelji?

3. Tko je snosio troškove puta i boravka gospodina Milanovića na Hvar a obzirom na njegovu izjavu da se radi o privatnom posjetu?

Druži se sa kim hoćeš, spavaj sa kim hoćeš, radi što hoćeš. Ipak si ti, Milanoviću, dječačić u pubertetu, zar ne? Bez odgovornosti, bez pameti, bez briga. Samo sa malo povećim džeparcom. Groove on!

Ili račan-štrok svojedobno?

Sjećate li se prije nešto više od pola godine kad je Tedeschi vršio pritisak na Rohatinskog da se sastane s hrvatskim tajkunima na čelu s Tedeschiem, kako bi kroz medije provukli spin kako tajkuni spašavaju Hrvatsku, a Tedeschi je samo htio uništiti stabilnost kune kako bi se izgubili tragovi njegovog pljačkanja Hrvatske unoseći totalan kaos u državu.

Iako je Rohatinski to izbjegao jer je odbio održati sastanak s tajkunima predvođenim Tedeschiem, kako bi spasio stabilnost monetarne politike Hrvatske, Tedeschi je kroz godinu dana ipak uspio smjeniti Rohatinskog kako bi spasio svoju guzicu od zatvorskih rešetaka tako što je egocentričnog Milanovića lako izmanipulirao da Hrvatsku vodi u propast smjenjivanjem Rohatinskog.

U situaciji kad je Tedeshi zainteresiran za kupnju Croatia Osiguranja i ulazak u vlasnički portfelj Poštanske Banke, Javnost ima puno pravo prozivati svakog političara koji se tajno sastaje s dotičnim!

Nakon kalvarije s bivšom vladom, potrebno je javno preispitati svako događanje i ponašanje Premijera i svih razina vlade(ne samo ministara nego i onih koji operativno odrađuju)

Bez konkurencije daleko najpodlija njuška u političkom životu hrvatskih stranaka.

Pogodovanje Emilu za kupnju Croatia osiguranja je kriminalan čin.

Zbog toga što premijer traži da mu se vjeruje, nebi smio družiti se s osobama gdje postoji i najmanja mogućnost optužbe za sukob interesa. Odradit ce mandat u Vladi pa onda neka spava koliko i gdje hoće.

Status: Banana republika
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Pseudo-intelektualna elita
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: Zaključeno

Link| 

0 comments: