itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Moderan, cool šef

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Boris Vujčić je onaj koji cijeni lijepo u životu. No to je samo detalj, ne osobito bitan za državu. Važno je da bi on mogao biti dobar čuvar cijena jer je pažljiv prema novcu. Budući guverner Hrvatske narodne banke i do sada je imao bitne uloge u hrvatskim životima. Za mjesec dana preselit će se u novu kancelariju ali će umnogome raditi isti posao. Kao viceguverner i do sada je sudjelovao u kreiranju monetarne politike a sada će njegov potpis biti na hrvatskim novčanicama. Iako je do sada imao vjerojatno najbolji posao u Hrvatskoj, kao viceguverner bio je dovoljno blizu svih događaja, dovoljno značajan da o svemu bude informiran i dovoljno utjecajan da sve što poželi reći bude odmah objavljeno, a opet, nije bio taj prvi, došao je trenutak da izađe iz ugodne pozicije drugog čovjeka financijske vlasti i zauzme vladajuću fotelju.

Milanović je bio neoprezan jer nije sam najavio odlazak guvernera nakon što mu je rekao da mu neće dati podršku za novi mandat i umjesto da se, radi vlastita imidža, rastanu džentlmenski, prikazali su tek sitnu dramu u kojoj je Milanović pokazao palcem prema dolje a Rohatinski bio upućen da siđe s tribina među plebs.

No, Vujčić neće slučajno i pukim nasljeđivanjem postati guverner. On je već dugo, i prije izbora, Milanovićev odabir. Uostalom, tko ne bi uzeo stiliziranog tipa koji uvijek izgleda kao da je spreman za prijem, u čijem su mobitelu telefonski brojevi ekipe na vrhu svjetske i europske banke, koji osobno poznaje većinu guvernera svih ekonomsko važnijih država na svijetu, u svim ga financijskim institucijama na planetu dočekuju kao često viđenog frenda.

Istodobno, riječ je o čovjeku koji neće gnjaviti svojim problemima i neće tražiti da se prvo pozdravlja orden i značka koju nosi njegova funkcija pa tek onda prepozna o kome je riječ. On jednostavno nije tip forme. Svojedobno, za jednog od milijun sastanaka i pregovora bio je prisiljen utrpati se u kombi hratske diplomacije kojim je delegacija odlazila na sastanak u Bruxelles. Bilo je zabavno vidjeti zamjenika glavnog pregovarača kako sjedi lica gotovo stisnutog uz prozor i trpi vožnju. Na kraju, po izlasku iz kombija, sasvim je mirno rukom popravio kaput i uputio se s osmijehom prema zgradi gdje su se održavali pregovori. "Ne treba zaboraviti da smo mi istrenirani pregovarači, za nama su stotine sastanaka i pregovora." U baru će nakon konferencije sasvim mirno nastaviti bitne dogovore ili neobavezno ćaskati o umjetnosti, književnosti i glazbi. Svako okruženje za njega je prirodno i ne treba se začuditi ako ga se na kraju ljeta vidi kako na travi Hipodroma pleše na koncertu Red Hot Chilli Papersa.

Iako on sluša svašta, kao što i čita svašta, od klasika do recentnih, sasvim modernih naslova. On ipak pripada svijetu brzina, novih komunikacija. Mršav, istreniran jer i danas dva puta tjedno istrči rundu od pet kilometara, i još se dva puta zatvori u gym, prosijede, malo duže kose i tankih naočala, s dobrim kravatama, pošteđen neugodnog starenja, uvijek djeluje kao da mu je u džepu pozivnica za konferenciju ili koktel. Najčešće i jest. Uz avionsku kartu.

====

Ovako su otprilike izgledali oni kriminalci koji su potopili Island, and sjetite se samo slike momka koji je nudio kupovinu Plive. Nesposobni hohštapler. Pazite kako se samo uguravaju kadrovi koji nemaju veze s hrvatskom i koji su dok je bila frka luftali po Beču, Parizu i Londonu. Mrak.

To je to, potonuli smo.

Ovo nije novinarski članak, ovo je plaćena reklama. ne znam kako će mu pomoći to što ima brojeve telefona ostalih centralnih bankara? Nikako.

Ovako se pišu zadaćnice u petom razredu osnovne škole.

Ma daj povracat cu....koji clanak!

Ovo je dno dna novinarstva.

Boris Vlašić je dokazao da postoji nešto u većoj krizi od države- Novinarstvo. Ovaj članak kao da je pisao modni mačak a i on bi valjda bolje. Kaže guverner voli lijepe stvari. ima li zaboga itko tko voli ružne stvari. Kaže bit će dobar guverner jer zna s novcem. Ma ideš.

Katastrofalan članak, kakvo je ovo novinarstvo, ovo je smeće. Nit taj novinar išta zna o centralnom bankarstvu, niti o novinarstvu.

Kako vi švicarci imate ministarstvo pomorstva a nemate more... pa isto kao i vi hrvati... imate guvernera a nemate love.

Novinar se zaljubio, ajme majko, tanke očalice, vižljast,ugodna mirisa i u smrdljivom kombiju, vrlo bitna informacija, pogotovu za zadužene u CHF.

Ako njegovo znanje i neovisnost ni o kome ne budu dali rezultate onda će nam slabo pomoći njegova kravata, tanki okvir naočala i pošteđenost neugodnog starenja ( šteta što nije objašnjeno i kako je to moguće)! moram priznati da se ne sjećam da sam pročitala naslov koji je obećavao ozbiljan pristup ozbiljnoj problematici rezultira trivijalnim i banalnim sadržajem.

Status: Banana republika
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Pseudo-intelektualna elita
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju izbora

Link| 

0 comments: