itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Sisačka županica želi preuzeti resor

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Premijer - zatečen odlaskom drugog ministra - još ne zna, kako je sam priznao, tko će naslijediti Holy.

- To ćemo znati u najkraćem mogućem roku jer je riječ o jako važnom resoru - najavio je Milanović. Tko će postati novi ministar zaštite okoliša, nisu znali ni dužnosnici SDP-a ni ministri.

- Kod Komadine se praktički mjesec dana znalo da odlazi, a ovo s Holy došlo je iznenada, tako da Milanović zaista još ne zna koga će predložiti za novog ministra - tvrdi naš izvor iz Vlade.

Nemaju zamjenu

- Pretpostavljam da će novog ministra okoliša tražiti među onima koji su izabrani u novo Predsjedništvo SDP-a - rekao nam je jedan član Vlade, no izvori bliski premijeru nas uvjeravaju da se premijer Milanović neće rukovoditi ključem da na mjesto ministra mora postavi nekoga tko je član Predsjedništva. Ako bi, pak, novog ministra tražio među 18 članova Predsjedništva, uži izbor pao bi na sisačku županicu Marinu Lovrić Merzel i saborsku zastupnicu Biljanu Borzan. Premda od 18 članova Predsjedništva njih šest nije u Vladi, četvero ih se odmah može eliminirati - to su Zlatko Komadina koji je sam nedavno dao ostavku, Davor Bernardić čije su ambicije biti gradonačelnički kandidat te Vedran Babić i Mihael Zmajlović koji ne mogu u Vladu jer su zastupnici, a više nema ljudi koji bi ih mogli zamijeniti.

======

Pljunem odmah na SDP-e, ako ova iz Siska dobije mjesto!!!

Sve sami znalci i ekostručnjakinje.

Kada je Marina Lovrić imala priliku stati uz zaštitu okoliša kod gradnje Autoceste Zagreb-Sisak radila je sve samo da se makne što dalje od tog dokumentiranog ekološkog problema.

Ma koja autocesta pa pogledajte u što je Sisak pretvoren.

Pa što se čudite, što korumpiranije to bolje za ministra okoliša kako slučajno golf projekti ne bi propali. Lovrićka ima dovoljno moralne bijede da zaposjedne u tu fotelju to nije upitno. Ono što je upitno je hoće li Milanović kao premijer amenovati nastavak sprdnje od ministarstva koje je do sada bilo servis za opsluživanje građevinara. Fuj.

Stručnjaci za ekologiju, ma daj pliz! Ima priliku postaviti nekoga tko je zapravo stručan i tko napravio nešto pozitivno za okoliš ove države. Pa neka Čačić i njegov klan i dalje rasturaju po vladi. Očito Milanović ne kuži kaj je to vlada stručnjaka.

Status: Organizirani kriminal
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Korumpirano pravosuđe
Podobnost: SDP
Pravomoćnost: U očekivanju istrage

Link| 

0 comments: