itemscope itemtype="http://schema.org/Article" Ukradeno?: Sedmogodišnja kontrola hrvata

Ukradeno?

Prvi i najstariji hrvatski portal s ciljem upozoravanja na korupciju, iskorjenjivanju politički povezanog kriminala i rasipnosti, te podrškom neovisnom i djelotvornom pravosuđu. Kontakt: korupcija.hr@gmail.com

Šef britanske opozicije i Laburističke stranke Ed Miliband u opširnom je intervjuu britanskom Guardianu o politici prema zapošljavanju imigranata iz Istočne Europe spomenuo i Hrvatsku.

U intervjuu je priznao da je Laburistička stranka, dok je bila na vlasti, olako shvatila taj problem i animozitet domaćih radnika prema stranima, nazivajući ih tek predrasudama. Također je rekao da je laburistička vlada dopustila prevelik ulazak imigranata iz Istočne Europe na britansko tržište rada, ukidajući prerano kontrole mlađim zemljama EU-a, poput Poljske. Time je najavio određene promjene u stavovima svoje stranke prema imigrantskim radnicima, promjene koje bi mogle utjecati i na zapošljavanje hrvatskih radnika u Velikoj Britaniji nakon ulaska u EU.

Rekao je da bi vlada trebala uvesti promjene u zakon o zapošljavanju imigranata tako da agencije za zapošljavanje ne mogu. čak ni neformalno, favorizirati jeftiniju stranu radnu snagu.

Otvoreniji laburisti traže sedmogodišnju kontrolu zapošljavanja hrvatskih imigranata u Britaniji

Kasnije u tekstu detaljnije je objašnjen ovaj posljednji prijedlog u kojemu piše da Laburistička stranka, između ostaloga, predlaže da se za "buduće članice EU-a, kao što je Hrvatska, uvedu maksimalne prijelazne kontrole, i to u trajanju od sedam godina".

Podsjećamo, Laburistička je stranka načelno mnogo otvorenija za podržavanje svih radničkih prava, pa i zapošljavanje imigranata, dok Konzervativna stranka, koja je trenutno na vlasti, ima nešto strožu retoriku prema politici zapošljavanja jeftinije strane radne snage u Velikoj Britaniji.

=====

Slažem se sa Milibandom, s tim da ja predlažem da se turistima i poslovnim posjetiteljima iz UK u prvih 7 godina našega članstva poveća, u odnosu na druge članice EU boravišna pristojba na 700 funti na dan, kao i da se vlasništvo građana UK u RH oporezuje sa 400% vrijednosti nekretnine. Čisto kao odgovarajući odgovor na njihovu politiku.

Sad bude Pusićka rekla-i mi ćemo njima vraitti istom mjerom!
(Ma Pusićka je njihov špijun - pardon, kako se to ljepše kaže - igrač.)

Smiješno, potomak imigranta (poljski židov) priča o ograničavanju prava imigrantima. Englezi se opet pokazuju kao vrhunski licemjeri sa figom u džepu, europa samo do granice koja njima paše!

Ma da, zato je Warren Zimmerman u beogradu provodio politiku jedinstvene jugoslavije davno nakon što je postalo jasno da je Jugoslavija neodrživa.
Ili sramotna britanska politika nemiješanja (nedirektna "prijateljska" podrška srbiji) u balkanski krvavi pir i nakon 4 godine sarajeva, vukovara i srebrenice ... licemjeri do jednoga ali najviše na štetu hrvata, slovenaca, bošnjaka i srba koji su zavedeni nacionalizmom ginuli posvuda.

"Otvoreniji laburisti traže sedmogodišnju kontrolu zapošljavanja hrvatskih imigranata u Britaniji"
Je l' se gđa. Pusić već oglasila po tom pitanju?

Idući put kad vidim Britanca kako radi na crno po mojoj zemlji... što da radim?
Inspekcije ih se boje jer njih štiti Unija i sve ulizice u vladi... dakle?
Ništa, slikat ću ga, popričat s njim i snimku poslat u Guardian.

"...animozitet domaćih radnika prema stranima..."
vidi vidi kako tolerantni Zapad mijenja ploču kad je mjesto radnje vlastito dvorište. kad drugi narodi imaju animozitet prema nekim trećim narodima onda ih Britanci sve skupa proglase primitivcima i balkancima.

Uvijek prvi u patroniziranju,moraliziranju i dijeljenju savjeta.

Uostalom, neka mu i bude. Nas je 4 milijuna u Hrvatkoj, a Indijaca samo u Yorkshireu već ima više.

U Londonu su među stanovništvom mlađim od 18 godina Britanci već sada manjina, u sveukupnom stanovništvu Londona ih još uvijek ima 50 i nešto posto, ali brzo će oni past ispod 50%.

Isto tako englezima zabraniti kupovanje nekretnina po hr.

Haha, ne dolaze k nama stranci na mješalice.
Zapadni Europljani kod nas otvaraju firme, zapošljavaju nas na crno, plaćaju preko deviznih računa u inozemstvu dok se vodimo kao nezaposleni.
Pritom je sve to sasvim normalno svima, od tih istih Europljana sve do naše poltronske marionetske države.

Najviše će ostati razočarani oni koji su sanjali o poslu u EU koji ih čeka nakon 1.7. Malo morgen.

Status: EUforija
Lokacija: Hrvatska
Opseg: Nesposobnost uprave
Podobnost: HNS/SDP
Pravomoćnost: U očekivanju izbora

Link|

0 comments: